U-17 EP: Izbornik Bašić se veseli izazovu, Šuker očekuje spektakl

U-17 EP: Izbornik Bašić se veseli izazovu, Šuker očekuje spektakl

Foto: Dario Bašić/prensafutbol.cl

U ponedjeljak je u Zagrebu održan ždrijeb Europskog prvenstva za igrače do 17 godina, a Hrvatska se nalazi u skupini smrti sa Italijom, Španjolskom i Turskom. Dojmove ždrijeba iznio je izbornik U-17 Hrvatske Dario Bašić koji je svjestan težine zadatka, ali te utakmice prvenstveno vidi kao izazov za svoju ekipu:

“Sigurno je naša skupina najteža, teže nismo mogli dobiti. Nadali smo se možda nekom debitantu, ali s druge strane to nas i veseli, da vidimo gdje smo. Igrati protiv najboljih tjera nas na maksimum i bez obzira na rezultat ovakva će skupina donijeti mnogo toga dobrog našim igračima. To nam je izazov.”

Hrvatska U-17 reprezentacija prvenstvo otvara na Rujevici u Rijeci, gdje će ugostiti mlade Talijane, a potom slijede susreti protiv Turske i Španjolske. Budući da je Hrvatska domaćin prvenstva, plasman na završnicu je bio osiguran. Iako navedeno predstavlja dvosjekli mač, budući da su izostale klasične kvalifikacije, Bašić je ekipu morao spremati putem prijateljskih utakmica u kojima nema natjecateljskog naboja:

“Izostankom kvalifikacija teže je pratiti put priprema. Jedno je igrati natjecateljske utakmice, a drugo prijateljske turnire. Ipak, mi ćemo pokušati biti pravi, na najvišoj razini motiviranosti. Čekaju nas odlični protivnici, odlične utakmice i jedva čekamo da turnir počne”, završio je izbornik Bašić.

Ishod ždrijeba je prokomentirao i predsjednik Hrvatskog nogometnog sabora Davor Šuker:

“Prije svega, zahvalni smo i ponosni što se Europsko prvenstvo igra kod nas. Svi koji vole nogomet moći će uživati, vidjet će brojne talente koji će u budućnosti igrati u velikim klubovima, a nadam se da će ih mnogo biti i iz Hrvatske. Naša je skupina jaka, ali najvažnije je da nam je možda svaka utakmica odlučujuća, da stadioni budu ispunjeni i da navijači dođu na svoje.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.