U Bosni i Hercegovini Prosinečki dobio potporu javnosti i stručnjaka

U Bosni i Hercegovini Prosinečki dobio potporu javnosti i stručnjaka

Prosinečki će imati težak, ali ostvariv zadatak.

foto: https://report.az/

Bilo je upitno i uzbudljivo tko će postati novi izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Spominjala su se mnoga imena, ali na kraju je ipak pobijedila legenda hrvatskog nogometa Robert Prosinečki. Prema prvim reakcijama javnosti i struke, Žuti će imati potporu u svojem naumu da preporodi Zmajeve.

U BiH se cijelo vrijeme dosada forsirala politika domaćih izbornika, ali izbor Prosinečkog to mijenja, jer se očito pokazalo da izbornici iz BiH nisu znali iskoristiti veliki potencijal igrača koji reprezentacija posjeduje. Prosinečki ima dobru reputaciju u javnosti, uspješnu karijeru ali i stručnost i karizmu koju treba posjedovati jedan kvalitetan izbornik.

“Prosinečki se rodio pod zvijezdom uspjeha pa je njegova igračka biografija još od najmlađih dana prosto nevjerojatna, ali on svoj autoritet u reprezentaciji BiH neće isprazno graditi samo na imenu kako su to većinom radili njegovi prethodnici. Naš novi izbornik će, ako je vjerovati igračima koje je vodio, vrlo brzo svojom posebnom komunikacijom s igračima prodrijeti u njihovu psihu te ih učiniti pravom ekipom koja vjeruje u sebe i svog vođu koji im želi najbolje”, napisao je komentator portala Reprezentacija.ba.

“Bez obzira što ima pojedinačnu kvalitetu igrača, sve što se događa oko reprezentacije je negativan faktor koji može utjecati na koheziju grupe. Mene nitko nije pitao za mišljenje, niti bih htio da ga kažem. Čuo sam da je bilo svakakvih priča, bazirane na istom, nacionalizam, fašizam, to me nervira, više mi se to gadi kada to čujem”, kazao je Vahid Halilhodžić, koji je sam odbio voditi reprezentaciju prije dvije godine. Prosinečkog čeka puno posla, a uskoro će se vidjeti je li dorastao zadatku jer bosansko-hercegovački nogomet se nalazi u velikim problemima i treba mu temeljita reforma.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.