U društvu mladih nada hrvatskog boksa: Leo Cvetković i BK Predator

U društvu mladih nada hrvatskog boksa: Leo Cvetković i BK Predator

Leo Cvetković (Boksački klub Predator)

Leo Cvetković,  Klaudio  Vukovac, Franko Tonsa, Damjan Novaković, Antonio Čuturić  ili jednom riječju: ‘Radnici!’

Tim ih je riječima okarakterizirao, Zoran Kralj osnivač i trener riječkog BK Predator. Iza te riječi „Radnika“  krije se volja, želja i trud za obaranje i najjačih protivnika.

‘Uz odličnu atmosferu i kvalitetan trening, nitko ne može ostati ravnodušan već na prvi pogled kluba, koji stvara želju za ponovnim dolaskom’, a Hrvatska reprezentacija je potvrda navedenog jer prošlo je gotovo pa dvije godine kako smo bili u BK Predator,  u društvu ovih ‘srčanih boraca’.

‘Team „Predator” je od obične prostorije nekadašnjeg skladišta, napravio snažno i motivirajuće mjesto gdje se i oni najslabiji mogu osjećati veliko i moćno’

‘Veliki i moćni’ su oni kad ih se vidi u ‘elementu dok treniraju’, ozbiljno slijedeći uputstva trenera. Možda zato onda  i ne čudi činjenica njihovih postignuća, jer rad, red i disciplina je nešto što je formula ‘uspješnog vojničkog režima’, ali kad se tome pridoda prijateljstvo, odgoj, podrška, produkt su oni- mlade boksačke nade i ‘ponos’ društva.

Naš sugovornik ponovno je bio mladi 17-godišnji  Leo Cvetković  koji kroz ustrajnost i trud potvrđuje kontinuitet u uspjesima na velikim natjecanjima.  Nedavno se vratio sa svjetske smotre mlađih seniora rođenih 1998. i 1999. godine koja se održavala u Rusiji od  17. do 26. studenog 2016.

Ovaj mladi Riječanin se u poluteškoj kategoriji,  maestralnim boksom plasirao u četvrtfinale, osiguravši time borbu za medalju. Naposljetku je ipak izgubio od domaćina Rusa Murasheva Sergeia,  jednoglasnom odlukom sudaca, međutim pružio je svoj maksimum i nije se dao zaplašiti niti u jednoj od održanih runda. Pitali smo ga ‘kakva je psihička i fizička priprema uoči takvih natjecanja i osjeća li nemir, strah od mogućih ishoda?’

Nije porekao potonje, međutim uz veliku podršku trenera Kralja, pravu fizičku spremu i  Adidas trenirku ‘za sreću’ strah je sveden na minimum. U ringu se jednostavno prepusti i odradi borbu ‘lavovski’ , na način kako su to radili ili rade neki od njegovih uzora, Željko Mavrović, Hrvoje Sep ili pak Filip Hrgović.

U 2017-oj prvi veliki izazov za Lea Cvetkovića i BK Predator je  Europsko prvenstvo U-22 koje će se održati u ožujku u Bugarskoj. Prilika je to za nova dokazivanja mladih nada u ‘najtežem sportu na svijetu’, kako ističe trener  BK Predator, a koji iziskuje kombinatoriku, fizičku spremnost i mentalnu uravnoteženost.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.