Europsko prvenstvo u pikadu: Hrvati pobjednici Lige prvaka

Europsko prvenstvo u pikadu: Hrvati pobjednici Lige prvaka

Sjajne vijesti stižu s Europskog prvenstva u elektroničkom pikadu koje se ovog tjedna održava u talijanskom Caorleu.

Foto: HPS

Hrvatski su pikadisti dominirali u prva tri dana kada su na rasporedu bila ekipna natjecanja. Prvo su naši predstavnici u EDU Ligi prvaka, ekipa CYBERDINE TEAM CROATIA, osvojili završni turnir koji se igrao u Caorleu, da bi na Eurokupu, klupskom prvenstvu Europe, naše ekipe dominirale osvojivši pet od ukupno 12 pehara.

Za savršeni start nedostajala je još samo medalja juniorske reprezentacije koja je završila na diobi petog mjesta. Juniorska U-18 reprezentacija u sastavu Filip Ljubenko, Ante Bilela, Filip Krnjić, Karlo Predovan i Bruno Karas, uz voditelja Stanislava Polovinu, pobijedila je Mađarsku i očekivano izgubila od kasnijih osvajača zlata Rusije. Nakon toga su u ključnoj utakmici za prolaz dalje u dramatičnoj završnici poraženi od Češke 9:8, a odlučilo je doslovno nekoliko poena.

“S obzirom da smo imali samo jednog igrača izlaznog 1999. godišta, a čak dvojicu 2002., pred nama je lijepa perspektiva”,  kratko je rekao Polovina.

Foto: HPS

Ekipa CYBERDINE TEAM CROATIA je drugu sezonu za redom osvojila EDU Ligu prvaka, a naši su bili najbolji među osam ekipa koje su izborile pravo nastupa na završnom turniru. U finalu su pobijedili jaku njemačku ekipu DSAB 1, a taj sjajni uspjeh ostvarili su Marina Letica, Ivica Cavrić, Dragutin Pečnjak, Romeo Grbavac, Slaven Kovačević i Zdravko Antunović.

Ivica Cavrić (CYBERDINE TEAM CROATIA) foto: HPS

 Bilo je teško, u svakoj utakmici smo se morali dobro pomučiti za pobjedu jer smo imali stvarno jake suparnike. Ali tako je i slađe”, rekao je Grbavac koji je zajedno s Cavrićem izborio neke ključne pobjede.

Na klupskom prvenstvu Europe naše su ekipe osvojile po jedan pehar u svakoj od četiri kategorije, dok su pak  u elitnom rangu seniora A kategorije uzeli čak dva. Jedino što je nedostajalo je zlato, ali s dva osvojena srebra i tri bronce Hrvatska je  daleko najuspješnija nacija (sljedeći su bili Mađari s tri pehara).

Zagrebačka ekipa JANJE NEXT TEAM je osvajanjem srebra ostvarila najveći uspjeh u povijesti Eurokupa za hrvatske ženske ekipe jer smo do sada imali dvije bronce. Milimetri su djevojke dijelili od zlata, ali su Njemice u finalu ipak imale više koncentracije. Ekipu su činile Marina Letica, Martina Maglica, Iva Čustović, Hana Jurjako, Kristina Badanjak i Diana Dragišić.
Sada smo malo tužne zbog propuštene prilike u finalu, ali svjesne smo da je, nakon nedavnog osvajanja naslova prvakinja Hrvatske, ovo novi veliki uspjeh za našu ekipu”, rekla je Letica.

Titulom viceprvaka Europe okitila se i ekipa POSEJDON 2 iz Kaštela, drugom u klupskoj povijesti uz dvije bronce. I njima su se na putu do zlata ispriječili Nijemci. Ekipu su činili Vladimir Lešić, Ivica Cavrić, Ivan Bilela, Oliver Mlakar, Miro Buha i Zdravko Antunović. Sjajan uspjeh naših ekipa u elitnoj A kategoriji nadopunili su još zagrebački JANJE ALFA TEAM koji je osvojio broncu, dok je splitski DIOKLECIJAN, inače prvaci države, završio na diobi petog mjesta. U B kategoriji broncu je osvojila ekipa LIGHT iz Solina, kao i splitski BOOM BAR koji je broncu uzeo u C rangu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.