U Maksimiru se spremaju za potop, može li se teren očuvati ako se pojavi “slučaj Kosovo“?

U Maksimiru se spremaju za potop, može li se teren očuvati ako se pojavi “slučaj Kosovo“?

Foto: Hr.n1info.com

Je li na pomolu slučaj Kosovo? Hoće li Maksimir ponovno biti potopljen za vrijeme ključnih kvalifikacijskih utakmica? Odgovore na ova pitanja dao je Miljenko Sakoman, stručnjak za travnatu površinu Maksimira.

“Na utakmici protiv Kosova, prema podacima koje smo prikupili iz Hidrometeorološkog zavoda, na sami teren palo je čak 1 640 hektolitara kiše. Znači riječ je o površini 105 x 68 metara. Ta količina kiše primjerice, u Zadru je potopila Supernovu. Vrlo je teško, praktički nemoguće, prognozirati hoće li se nešto slično dogoditi, a pogotovo je neizvedivo već sada znati kakvo će vrijeme biti za mjesec dana“, izjavio je Sakoman.

Također, Sakoman i dalje ne može potvrditi hoće li utakmica uopće biti odigrana na stadionu Dinama zbog činjenice da Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza još uvijek nije donio konačnu odluku o mjestu odigravanja utakmice.

“Ako se utakmica bude igrala u Maksimiru mogu reći da ćemo momentalno krenuti s grijanjem terena, čim dobijemo potvrdu. Tako ćemo još više potaknuti travu na rast i osušiti podlogu. No, ako opet bude pala onolika količina vode, bojim se da ju neće moći progutati ni drenaža, a ni kanalizacija. Problem je taj što voda s glavnog terena odlazi u jedan veliki šaht iza južnog gola, površine 5 x 10 metara. Unutra su dvije ogromne pumpe koje vodu od drenaže bacaju van, ali u slučaju tako velikih padalina, kao što je bio slučaj s Kosovom, one ne mogu bacati vodu jer nemaju gdje“, zaključio je Sakoman.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.