24. POJEDINAČNO PH, SESVETE 2017.

Poznati pobjednici državnog prvenstva u pikadu: Maglica i Krčmar obranili titule

Poznati pobjednici državnog prvenstva u pikadu: Maglica i Krčmar obranili titule

Splićanka Martina Maglica i Zagrepčanin Boris Krčmar obranili su naslove prvaka Hrvatske u seniorskoj konkurenciji. 

(foto: HPS)

Martina Maglica prošle je godine bila iznenađenje, a ove je potvrdila da je najbolja u državi. Iako je na turnirima iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza potpuno dominirala Ivana Tadić iz Stobreča, i mnogi su upravo nju vidjeli kao favorita, Maglica je u najvažnijem trenutku podignula formu i obranila titulu. Najteži posao imala je u finalu protiv najugodnijeg iznenađenja turnira, svoje sugrađanke Nine Rašić koju je nakon velike borbe pobijedila sa 5:4. Broncu je osvojila Marina Letica iz Laduča.

“U posljednjih mjesec dana sam zaista podignula formu i znala sam da mogu otići do kraja, ali isto tako i ispasti u skupini. Čestitam Nini Rašić za fantastičnu partiju u finalu”, rekla je Maglica.

Boris Krčmar četverostruki je svjetski prvak i jedna od najvećih svjetskih zvijezda elektroničkog pikada, a u Sesvetama je samo potvrdio tu reputaciju. Nakon što je u subotu osvojio naslove prvaka Hrvatske u disciplinama Cricket i Parovi (s Alanom Ljubićem), dan kasnije je zaokružio priču i dodao najcjenjeniju titulu, onu u elitnoj disciplini 501 DO. To mu je osmi put u posljednjih deset sezona da osvaja najprestižniju domaću titulu.

U finalu je sa 7:4 pobijedio Splićanina Danijela Ivezića koji je sve iznenadio plasmanom u finale. Bronca je na kraju pripala Ivici Cavriću iz Velike Gorice.

“Ovo je prvi put da mi je pošlo za rukom osvojiti sve tri titule na pojedinačnom PH i zbog toga sam posebno sretan. U ova dva dana se zaista igrao vrhunski pikado, u Hrvatskoj imamo klasnih igrača u izobilju i to me čini sretnim jer je to zalog za nastavak dominacije naše reprezentacije na EP što je nama najvažnije od svega”,  rekao je Krčmar.

U konkurenciji igrača druge kategorije slavio je Perica Kolundžić iz Rijeke, dok je u trećoj kategoriji najbolji bio Ivan Poljak iz Solina. Ranije je naslov u juniorskoj konkurenciji osvojio Filip Ljubenko iz Zagreba.

Pecnjak-Krcmar-Lesic 

OSVAJAČI PEHARA

SENIORKE – 501 MO
1. Martina Maglica (Split)
2. Nina Rašić (Split)
3. Marina Letica (Laduč)

SENIORI 1. KATEGORIJA – 501 DO
1. Boris Krčmar (Zagreb)
2. Danijel Ivezić (Split)
3. Ivica Cavrić (Velika Gorica)

SENIORI 2. KATEGORIJA – 501 MO
1. Perica Kolundžić (Rijeka)
2. Sandro Žunić (Rijeka)
3. Ratko Kruhonja (Zagreb)

SENIORI 3. KATEGORIJA – 501 SO
1. Ivan Poljak (Solin)
2. Kristijan Konjić (Zabok)
3. Stanko Roso (Zagreb)

PIKADO-Prvaci-Hrvatske-u-Parovima-Krcmar-Lesic-Stankic-Ljubic

PIKADO PH juniori Predovan-Ljubenko-Bilela 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.