U novim dresovima preko Perua kreće misija Rusija

U novim dresovima preko Perua kreće misija Rusija

Raul Mario Ruidiaz Misetich je igrač hrvatskog porijekla koji igra za peruansku reprezentaciju.

Prošlo je više od četiri mjeseca od dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji u kojima je Hrvatska bila bolja od Grčke, a večeras će Vatreni protiv Perua krenuti u novoj uniformi u novu misiju.

U Rusiju se krenulo obilaznicom, a prva postaja je Miami i stadion Hard Rock gdje će izabranici Zlatka Dalića imati prvi povijesni susret sa reprezentacijom Perua. Peru se nakon 36 godina čekanja konačno plasirao na Mundial, a učinili su to kao i Vatreni u dodatnim kvalikikacijama gdje su bili bolji od Novog Zelanda.

Izbornik Dalić je postavio ciljeve ove i sljedeće utakmice protiv Meksika u Dallasu:

“Osnovni nam je cilj pripremiti svoju igru i dati priliku svim igračima. Ključno nam je kako ćemo mi izgledati, a pobjeda bi nam bila važna za samopouzdanje. Igrat ćemo protiv Perua kao i u tri prijašnje utakmice, u sustavu 4-2-3-1. Dobro je što smo ovdje i što igramo protiv Južnoamerikanaca. Tražio sam snažne suparnike, dobio sam ih. Želimo se testirati na sudionicima Svjetskog prvenstva koji igraju slično Argentini.”

Naši reprezentativci očekuju podršku hrvatskih iseljenika u Sjevernoj Americi s kojima su se družili u Fort Lauderdaleu.

“Drago nam je da smo došli u Sjedinjene Američke Države, da se možemo približiti navijačima u iseljeništvu jer znamo da nam pružaju veliku podršku, što nam mnogo znači. Neka nastave biti uz nas, a mi ćemo na terenu dati maksimum, kako bismo predstavili Hrvatsku na najvišoj razini – kako protiv Perua i Meksika, tako i na Svjetskom prvenstvu”- rekao je kapetan Luka Modrić.

Prije nekoliko dana Nike i Hrvatski nogometni savez predstavili su nove dresove u kojima će Hrvatska nastupati na Mundijalu, a premijera rezervnog dresa biti će noćas, dok će prva garnitura to imati za nekoliko dana u susretu protiv Meksika.

Večerašnji protivnik Peru zauzima 11. mjesto na Fifinoj ljestvici, četiri su mjesta ispred Hrvatske, a zvijezda momčadi  im je Jefferson Farfan, napadač Lokomotiva iz Moskve.

Izbornik Perua Ricardo Gareca pozvao je za susrete sa Hrvatskom i Islandom sljedeće igrače:

Carvallo, Caceda, Duarte, Rodriguez, Ramos, Advincula, Corzo, Trauco, Araujo, Abram, Loyola, Santamaria, Yotun, Cueva, Hurtado, Tapia, Flores, Polo, Benavente, Aquino, Pena, Siucho, Farfan, Carillo, Da Silva i Ruidiaz.

Nama najzanimljiviji je 27-godišnji napadač meksičke Morelie, Raul Mario Ruidiaz Misitich koji je hrvatskog porijekla, a za Peru je nastupio 27 puta i zabio 3 gola.

Za La Blanquirroja (Peru) je ukupno pet puta nastupila na Svjetskim prvenstvima, a najbolji uspjeh ostvarili su 1970. i 1978. kada su došli među osam najboljih reprezentacija svijeta. Roberto Palacios igrač je sa najviše nastupa za Peru, a skupio ih je ukupno 128, dok je Paolo Guererro sa 32 gola najbolji strijelac u povijesti, a susret sa Hrvatskom će propustiti zbog suspenzije koja mu traje do lipnja.

Najavljena postava Hrvatske: Subašić; Strinić, Vida, Ćorluka, Vrsaljko; Brozović, Rakitić; Perišić, Modrić, Mandžukić; Kalinić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.