Skijaški skokovi krenuli iznenađenjem! Japanac slavio ispred Krafta i Stocha

Skijaški skokovi krenuli iznenađenjem! Japanac slavio ispred Krafta i Stocha

Na prvoj utakmici skijaških skokova slavio je Japanac Kobayashi, drugo mjesto zauzeo je Kamil Stoch, dok je na postolju završio još Stefan Kraft.

http://www.fis-ski.com

U Poljskoj Wisli počela je sezona skijaških skokova u pojedinačnoj konkurenciji, dok su jučer u natjecanju momčadi slavili Norvežani. Naslov svjetskog prvaka iz prošle sezone brani Austrijanac Stefan Kraft, to mu je pošlo za rukom s osam pobjeda u sezoni.

U prvoj seriji na skakaonici od 134 metara najduži je bio prošlogodišnji prvak Kraft sa 126,5 metara, unatoč tome zauzeo je drugo mjesto. Najbolji u prvoj seriji je bio Nijemac Michael Freitag s doskočenih 126 metara, što mu je donijelo 126,3 boda. S istim brojem bodova kao Kraft i s doskočenih 124 metara drugo mjesto u prvoj seriji zadržao je Japanac Junshiro Kobayashi. U finalnu seriju uspjelo je uči najviše reprezentativaca Njemačke, čak njih sedam.

Rezultatski se u drugoj seriji nekoliko promijenilo te su neki od skakača uspjeli ispraviti položaj iz prve serije skokova. Najbolje su prošli Norvežanin Daniel Andre Tande, koji je završio na petom mjestu, dok je u prvoj seriji bio tek dvanaesti. Austrijanac Daniel Huber popravio je rezultat čak za devet mjesta, s petnaestog iz prve serije, stigao je na šesto mjesto. Vodeći Nijemac Freitag na kraju se morao zadovoljiti s četvrtim mjestom, u drugoj seriji skočio je tek 120 metara. Uvjete u drugoj seriji najbolje je iskoristio Poljak Kamil Stoch i sa sedmog mjesta doskočio na drugu poziciju. Pobjeda je pripala Japancu Kobayashiju, dok je na trećem mjestu završio Kraft.

Sljedeću subotu na rasporedu je drugo natjecanje sezone, ugostit će ga Finska Ruka na skakaonici od 142 metra.

Rezultat:
1. Junshiro Kobayashi (124 M, 126,5 M) 260,5
2. Kamil Stoch (121 M, 129 M) 258,2
3. Stefan Kraft (126,5 M, 124,5 M) 257,7

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.