U Poreču održana izborna sjednica Skupštine Europske paraodbojkaške federacije (PVE)

U Poreču održana izborna sjednica Skupštine Europske paraodbojkaške federacije (PVE)

Hrvatske reprezentacije svrstane su u grupe A i to ženska reprezentacija sa Slovenijom, Finskom i Mađarskom, dok je muška reprezentacija u grupi s Italijom i Poljskom.

foto: http://www.regionalexpress.hr

Danas je u Poreču održana izborna sjednica Skupštine Europske paraodbojkaške federacije (PVE) na kojoj je nakon 12 godina predsjedavanja Norvežanina Toralva Thorkildsena jednoglasno naslijedio Slovenac Branko Mihorko. Za glavnu tajnicu izabrana je hrvatska kandidatkinja Ivana Pavić, inače predsjednica Hrvatskog saveza sjedeće odbojke.

“Moj izbor od strane skupštine Paravolley Europe za glavnu tajnicu veliko je priznanje za dugogodišnji razvitkak sjedeće odbojke kao jednog od najstarijih paraolimpijskih sportova u Hrvatskoj i priznanje kvalitetnog rada u momčadskim sportovima osoba s invaliditetom te Hrvatskom savezu sjedeće odbojke, u kojem jedino sjedeća odbojka ima unazad četiri godine žensku nacionalnu momčad”, izjavila je Pavić.

Mihorko, koji je do sada uspješno vršio dužnost dopredsjednika PVE-a istaknuo je da mu je prvenstveni cilj da u narednom četveregodišnjem razdoblju još više omasovi krovnu federaciju uključivanjem u rad još desetak zemalja. Osvrnuo se Mihorko i na Europsko prvenstvo koje sutra
započinje u Porečkoj sportskoj dvorani Inter sport Zelena laguna istaknuvši da su hrvatski organizatori visoko podignuli ljestvicu u kvaliteti organizacije te da će malo tko uskoro uspjeti ostvariti kvalitetu poput hrvatskih domaćina.

Hrvatske reprezentacije svrstane su u grupe A i to ženska reprezentacija sa Slovenijom, Finskom i Mađarskom, dok je muška reprezentacija u grupi s Italijom i Poljskom.

Hrvatska otvara sutra prvenstvo nastupom ženske reprezentacije u 18.30 sati protiv Mađarske te u 19.00 sati muške ekipe protiv Italije.

Ceremonija svečanog otvaranja prvenstva koje se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović zakazana je u 17 sati.

Na prvenstvu će se nadmetati 13 muških reprezentacija te 9 ženskih reprezentacija. Od 06. do 08. studenog natjecanja će se održavati po grupama, a u četvrtak su na rasporedu četvrtfinala, u petak polufinala, a finale u obje konkurencije održat će se u subotu 11. studenog. Ukupno će se odigrati 60-tak utakmica, a očekuje se zajedno sa sportašima, stručnim djelatnicima, organizatorima i volonterima gotovo 800 sudionika.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.