U prosincu kreće prvo izdanje ženskog malonogometnog prvenstva Hrvatske

U prosincu kreće prvo izdanje ženskog malonogometnog prvenstva Hrvatske

U Zadru je održan povijesni plenum klubova 1. ŽHMNL...

Getty Images

Počele su pripreme za povijesno, prvo žensko malonogometno prvenstvo na tlu Lijepe naše. Najbolje hrvatske (malo)nogometašice tako će se u nadolazećoj sezoni po prvi put službeno ‘okušati’ na futsal terenima, a posljednjeg dana kolovoza u Zadru je održan i plenum klubova 1. Ženske hrvatske malonogometne lige.

Sastanku su nazočili ŽNK Istra, MNK Kozakiv Zagreb, MNK Mirilović Zagora, MNK MC Plus, MNK Rugvica, MNK Split Tommy i MNK Super Chicks, a prijave za sudjelovanje predali su još i MNK Jack Pot Rijeka te MNK Alumnus.

Predsjednik Komisije za mali nogomet Hrvatskog nogometnog saveza Boris Durlen okupljenima na plenumu prije svega je zahvalio na odazivu, pojasnio detalje odigravanja utakmica i format natjecanja te prenio riječi potpore čelnika hrvatskog nogometa Davora Šukera te tehničkog direktora Romea Jozaka, dok je glavni čovjek ženskog futsala Ivo Zovković kazao kako je “ponosan što može biti dijelom ove priče” te će “poduzeti sve kako bi se liga pokrenula u punom obujmu”.

Žensko malonogometno prvenstvo odigravat će se prema turnirskom sustavu u terminima kada miruje regularna prvenstvena sezona, a određeni su i datumi – prvi krug održat će se u Zadru 5. i 6. prosinca, drugi u Zagrebu 30. i 31. siječnja, a treći u Puli 20. i 21. veljače iduće godine.

Na plenumu je, između ostaloga, predloženo i vodstvo natjecanja te su svakome klubu podijeljene po tri futsal Nike lopte. Povjerenikom natjecanja tako će najvjerojatnije biti Solinjanin Miroslav Dugeć, obveze disciplinskog suca trebao bi obnašati Zlatko Nakić (Šibenik), dok je za povjerenika za određivanje sudaca predložen Splićanin Edi Šunjić.

Održavanju premijernog futsal prvenstva uvelike je doprinijela vrlo uspješna Ženska futsal liga, koja je u organizaciji MNK Fusia odigrana u zagrebačkom Fusio centru, a s obzirom na odličan interes i zanimanje (malo)nogometašica za očekivati je da će poslije neophodnog perioda uhodavanja i usuglašavanja svih uvjeta i parametara sudjelovanja dobar uspjeh polučiti i novoformirano malonogometno natjecanje, koje su nogometašice – dobro je poznata činjenica – željno iščekivale.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.