U Rijeci održan Hrvatski olimpijski dan

U Rijeci održan Hrvatski olimpijski dan

Rijeka je bila domaćin Hrvatskog olimpijskog dana...

Foto: rijeka.hr

Jučer je podizanjem olimpijske zastave na riječkom Korzu započeo Hrvatski olimpijski dan. Riječ je o manifestaciji kojom se obilježava 24. godišnjica osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora. Tim povodom je Riječki sportski savez u suradnji sa Zajednicom sportova Primorsko-goranske županije ove godine organizirao demonstraciju 22 sporta te školski sport, sport studenata i sport osoba s invaliditetom na terenima postavljenim duž Korza. Znanje i vještine demonstrirali su sportaši, a među djecom je bio i Hrki, vesela maskota Europskih sveučilišnih igara 2016.

Uz gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, predstavnika Primorsko-goranske županije Valerija Jurešića, brojnih sportaša olimpijaca i paraolimpijaca te sportskih djelatnika olimpijsku je zastavu podignula Vera Begić Blečić, članica Kluba riječkih olimpijaca. Ove godine zastavu nisu nosili olimpijci, već su je donijela djeca članovi Kluba skokova u vodu Primorje 2010, Atletskog kluba Kvarner, Gimnastičarskog kluba Vita, Rukometnog kluba Pećine, NK Orijenta, Taekwondo kluba, Judo kluba Rijeka i Jakov Jadranovo Rijeka. Među njima se možda kriju i budući olimpijci, kako je naglasila Milika Milinković.

Uz otvorenja proglašeni su najuspješniji sudionici Festivala sportske rekreacije Primorsko-goranske županije, te je održano i revijalno natjecanje u boćanju u kojem su sudjelovale ekipe riječkih olimpijaca, Grada Rijeke, PGŽ, Riječkog sportskog saveza te Zajednice sportova PGŽ kako bi se time najavilo Svjetsko prvenstvo u boćanju za seniore koje će se održati od 20. do 26. rujna u Rijeci.

Hrvatski olimpijski odbor je 2007. godine pokrenuo program pod nazivom Hrvatski olimpijski dan (HOD), čiji je cilj potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje onim sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive i rade. HOD je jedinstveni naziv za nacionalnu sportsku manifestaciju koja se obilježava 10. rujna na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora koji ove godine slavi 24. godišnjicu postojanja.

U želji da se obilježi Hrvatski olimpijski dan i doprinese približavanju roditelja i djece određenom sportu napravljen je Univerzalni vodič za upis djece u sportske klubove koji je jučer izašao u Novom listu, a tek od sljedećeg tjedna dostupan će biti i na web stranicama RSS-a i Zajednice sportova PGŽ.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.