U Rusiji će trčati sedam milijardi eura! Hrvati među najskupljima

U Rusiji će trčati sedam milijardi eura! Hrvati među najskupljima

Hrvati vrijede 294,75 milijuna eura što ih svrstava na osmo mjesto najskupljih reprezentacija u Rusiji.

Foto: Lea Perhoč

Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji biti će najskuplje u povijesti što se tiče troškova organizacije samog natjecanja. Rusi će za Mundijal u lipnju i srpnju sljedeće godine potrošiti nevjerojatnih 11 milijardi eura.

Uz to, na travnjacima diljem Rusije trčati će nogometaši koji zajedno, prema Transfermarktu, vrijede nevjerojatnih sedam milijardi eura. Time je također oboren rekord u vrijednosti nogometaša koji su nastupili na jednom Svjetskom prvenstvu.

Najskuplji među njima su reprezentativci Brazila koji zajedno vrijede 671,50 milijuna eura, a slijede ih Španjolska, Francuska, Njemačka, Argentina, Belgija i Engleska.

Iza vodeće sedmorke nalazi se selekcija izbornika Zlatka Dalića koja ukupno vrijedi 294,75 milijuna eura. Najskuplji pojedinac u redovima Kockastih je Ivan Rakitić koji je procijenjen na 45 milijuna eura, dok mu za petama puše Luka Modrić koji je procijenjen na pet milijuna eura manje.

Najskuplji nogometaš koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu je Brazilac Neymar kojega je PSG proteklog ljeta platio nevjerojatnih 222 milijuna eura.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.