Europsko prvenstvo košarke u kolicima B divizije, Sarajevo, od 11.do 18.srpnja

U Sarajevu počinje europsko prvenstvo košarke u kolicima

U Sarajevu počinje europsko prvenstvo košarke u kolicima

"Repka puca od samopouzdanja i ekipa je jako motivirana i željna igre", rekao je skijaš paraolimpijac -Dino Sokolović koji nastupa i za hrvatsku košarkašku reprezentaciju u kolicima.

Foto: Hrvatska reprezentacija košarke u kolicima

“Vrijeme početka EP (divizija B) se opasno primaklo i odbrojavamo “sitno” do našeg prvog susreta u Sarajevu. Prvenstvo u ponedjeljak otvaraju domaćini u srazu sa Portugalom, a utorak je dan kada ćemo vidjeti koliko je naš optimizam na realnim osnovama”,  stoji napisano na stranicama hrvatske košarkaške reprezentacije u kolicima.

Hrvatska košarkaška reprezentacija u kolicima nastupa na Europskom prvenstvu B divizije. U sarajevskoj dvorani“Ramiz Salčin“ nadmetat će se deset zemalja s ukupno 120 sportaša. Hrvatska reprezentacija natječe se u skupini B sa Francuskom, Slovenijom, Rusijom i Irskom, dok su u skupini A domaćini Bosna i Hercegovina, Portugal, Litva, Latvija i Austrija.

košarka u kolicima euro-672x372

Nakon odigranih utakmica po skupinama prve dvije ekipe iz obje skupine idu u polufinale i bore se za ulazak u A diviziju, jer samo finalisti prelaze u jaču diviziju.

Iz prve ruke mogu reći da nam repka puca od samopouzdanja i ekipa je jako motivirana i željna igre. Naš cilj je uvijek ulazak u A diviziju, ali nam još nikad to nije uspjelo. Nadamo se da će se ove godine napokon stvari posložiti kako treba i da će nas i sreća malo poslužit i da se ravnopravno borimo za A diviziju i napredak hrvatske košarke u kolicima”, izjavio je Dino Sokolović hrvatski paraolimpijac u skijanju koji se uspješno bavi i košarkom.

Raspored utakmica:

košarka u kolicima raspored sarajevo_n

Prvu utakmicu  hrvatski košarkaši otvorit će sutra protiv Irske. Susret je na rasporedu od 14 sati i 30 minuta.

Prijenos utakmice putem live streaminga ovdje .

Sretno i samo jako!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.