U Sesvetama se održalo 23. pojedinačno PH u pikadu

U Sesvetama se održalo 23. pojedinačno PH u pikadu

Vatreno je bilo prvog dana 23. pojedinačnog prvenstva Hrvatske u pikadu koje se 9. i 10. travnja održalo u Sportskom centru Sava sport u Sesvetama. Toni Beara iz Kaštela osvojio je naslov juniorskog prvaka države, dok su Vlatka Lešić i Alan Ljubić uzeli titule u seniorskoj konkurenciji u disciplini Cricket. Prvaci Hrvatske u disciplini parova postali su Martina Maglica i Ivana Tadić kod seniorki, te Vladimir Lešić i Zdravko Antunović kod seniora.

Ako je suditi po zbivanjima u Sesvetama, u hrvatskom se sportu događa tranzicija od odbojke prema pikadu. Naime,  u finalu juniorskog PH sudarili su se Toni Beara i Matija Šiško, bivši nadareni odbojkaši Mladosti Marine Kaštela. Beara je čak bio izabran za najboljeg libera na mlađekadetskom prvenstvu države u Rovinju 2013. godine, ali zbog neslaganja s trenerom obojica su napustili odbojku i posvetili se pikadu.
“S obzirom da pikado igram nepunih godinu dana, za mene je ovo fantastičan uspjeh. Sljedeće sezone ću zajedno s Matijom igrati za ekipu Pikado kluba Dioklecijan, još ne znamo hoće li to biti u Drugoj ili Trećoj ligi Pikado saveza Splitsko-dalmatinske županije, i jako se tome radujem”, rekao je Beara.Ako se njima pridruži još i Josip Ljubas iz Kaštel Kambelovca, svjetski prvak u uzrastu U-15 iz 2011. godine, tada bi juniorska reprezentacija na predstojećem EP početkom lipnja u Poreču, na kaštelanski pogon mogla napasti i sjajnije odličje od bronce koju su osvojili prošle godine.

Prva seniorska disciplina dana bilo je PH u Cricketu, a naslov prvakinje Hrvatske obranila je Vlatka Lešić. Djevojka iz Županje koja živi i radi u Varaždinu, a nastupa za ekipu iz Rijeke, tako je osvježila svoju ionako bogatu kolekciju medalja te opravdala status najbolje hrvatske pikadistice.
“Meni je svaka osvojena medalja draga, a posebno kada je riječ o Cricketu koji je moja omiljena disciplina, i posebno kada se radi o naslovu prvakinje Hrvatske. Titulu posvećujem dečku Matiji “, izjavila je Vlatka koja je u finalu pobijedila Martinu Maglicu iz Splita, dok je broncu osvojila Ivana Tadić iz Stobreča.
Najzanimljivije je bilo kod seniora gdje je Zagrepčanin Alan Ljubić bacio rukavicu izazova svom sugrađaninu Borisu Krčmaru, inače četverostrukom svjetskom prvaku i najboljem svjetskom igraču elektroničkog pikada. Ljubić iza sebe ima sjajnu sezonu nakon što je premoćno osvojio naslov ukupnog pobjednika Masters serije HPS-a u elitnoj Prvoj kategoriji, ali tek skidanjem Krčmara s pobjedničkog trona može si priskrbiti naslov najboljeg u Hrvatskoj. U subotu je odradio prvi dio posla jer je slavio u Cricketu usput pobijedivši dva puta upravo Krčmara. Ipak, ono najvažnije, kraljevska disciplina 501 DO, tek slijedi.
Krčmar se tako morao zadovoljiti srebrom, dok je broncu osvojio Vladimir Lešić iz Splita. Lešić je uspješan nastup u Sesvetama zaokružio zlatom u discipline parova u tandemu sa Zdravkom Antunovićem, dok su kod seniorki slavile Martina Maglica i Ivana Tadić.
Uručena su i priznanja ukupnim pobjednicima Masters serije Hrvatskog pikado saveza za sezonu 2015/16., a završili su u rukama Josipe Krželj (seniorke), Alana Ljubića (seniori 1. kategorija), Deana Pokosa (2. kat.), Miše Stankovića (3. kat.) i Martina Valečića (juniori).

OSVAJAČI MEDALJA

JUNIORI U-18 – 501 SO
1. Toni Beara (Kaštela)
2. Matija Šiško (Kaštela)
3. Martin Valečić (Zagreb)

SENIORKE – CRICKET
1. Vlatka Lešić (Županja)
2. Martina Maglica (Split)
3. Ivana Tadić (Stobreč)

SENIORKE – PAROVI 501 MO TEAM
1. Martina Maglica (Split) i Ivana Tadić (Stobreč)
2. Maja Tešija (Solin) i Josipa Krželj (Stobreč)
3. Đurđica Žagar i Ivana Lacković (obje Zagreb)

SENIORI – CRICKET
1. Alan Ljubić (Zagreb)
2. Boris Krčmar (Zagreb)
3. Vladimir Lešić (Split)

SENIORI – PAROVI 501 MO TEAM
1. Vladimir Lešić (Split) i Zdravko Antunović (Županja)
2. Ivica Cavrić (Velika Gorica) i Matija Gazibara (Zagreb)
3. Robert Grubiša i Albert Fućak (obojica Rijeka)

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.