U srijedu u Zagrebu počinje SP u umjetničkom klizanju

U srijedu u Zagrebu počinje SP u umjetničkom klizanju

Hrvatsku će predstavljati Charles Henry Katanović i Hana Cvijanović.

Foto: www.croskate.hr

Zagreb će sljedećeg tjedna biti domaćin Svjetskom prvenstvu u umjetničkom klizanju. Ledena dvorana Doma sportova od 6.-10. ožujka 2019. ugostit će najbolje juniorke i juniore iz 43 zemlje svijeta. Hrvatsku će na ovom natjecanju predstavljati dvije mlade nade; u konkurenciji klizačica Hana Cvijanović a kod klizača naše boje branit će Charles Henry Katanović.

Rusi ponovno dolaze u najjačem sastavu, nakon što su na prošlogodišnjem Svjetskom juniorskom prvenstvu uzeli 9 od 12 medalja u svim konkurencijama.

Rus Alexey Erokhov u Zagreb dolazi kao branitelj naslova, no ove je godine imao problema s ozljedama pa je i to razlog nešto slabije forme što se pokazalo i na nacionalnom prvenstvu gdje je bio tek četvrti.

Natjecanje u puno boljoj formi dočekuju njegov sunarodnjak Petr Gumennik, osvajač srebrne medalje s nedavno održanog finala juniorskog Grand Prixa u Vancouveru i viceprvak Rusije, te pobjednik Grand Prix finala Kanađanin Stephen Gogolev, koji bi baš kao u Vancouveru, i u Zagrebu mogao iznenaditi konkurenciju. Tu je i prvak Italije Daniel Grassl, šesti sa Europskog seniorskog prvenstva.

Kod klizačica Ruskinje dolaze u punom sastavu i odličnoj formi. 14-godišnja Alexandra Trusova braniteljica je naslova, a dolazi i osvajačica srebra Alena Kostornaia, koja je na finalu Grand Prixa za juniore u Vancouveru slavila ispred Trusove.

U konkurenciji sportskih  parova u Zagreb nam među ostalima dolaze svjetski juniorski viceprvaci Polina Kostiukovich i Dmitrii Ialin, osvajači srebra na juniorskom prvenstvu Rusije, a kod plesnih parova izdvajamo osvajače bronce s prošlogodišnjeg svjetskog juniorskog prvenstva Ruse Arinu Ushakovu i Maxima Nekrasova, a veliki favoriti za naslov su i pobjednici finala Grand prixa i juniorski prvaci Rusije  Sofia Shevchenko i Igor Eremenko.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.