U susret slalomskim utrkama na Sljemenu

U susret slalomskim utrkama na Sljemenu

Javno izvlačenje brojeva za žensku utrku održat će se danas na Trgu bana Josipa Jelačića s početkom u 18.15 sati, a nakon izvlačenja koncert za građane održat će Dino Dvornik tribute bend.

Ženska slalomska utrka Audi FIS Svjetski skijaški kup „Snow Queen Trophy“ 2017. na rasporedu je 3. siječnja s početkom prve vožnje u 13, a druge u 16.15 sati, dok će se muška utrka održati održati 5. siječnja s prvom vožnjom u 14.45 te drugom u 18 sati.

Amerikanka Mikaela Shiffrin u Zagreb dolazi kao ‘apsolutna vladarica slaloma’, a na stazi na kojoj je već dva puta pobjeđivala sada će imati priliku dostići Janicu Kostelić po broju ostvarenih pobjeda u utrkama u nizu u ovoj disciplini. Naime, u sezoni 2000/01. Janica je ostvarila osam pobjeda u nizu, što je prije nje uspjelo još samo Švicarki Vreni Schneider (1988-1989), a Amerikanka je trenutačno na sedam pobjeda.

Vjerojatno bi ta statistika bila drukčija da zbog ozljede Shiffrin nije morala pauzirati prošle sezone pa je preskočila nekoliko utrka. Inače, od svog posljednjeg nastupa u Zagrebu 2015. godine Shiffrin zna tek za jedno treće mjesto, u svim ostalim utrkama bila je najbrža. U brojkama to izgleda – 14 pobjeda u posljednjih 15 utrka slaloma u kojima je startala.

Zanimljivo je da je na posljednje tri slalomske utrke Svjetskog kupa u Killingtonu, Sestriereu i Semmeringu postolje bilo identično, prva Shiffrin, druga Slovakinja Veronika Velez-Zuzulova te treća Švicarka Wendy Holdener.

Velez-Zuzulova rezervirala je druga mjesta iza Shiffrin, a bude li druga i u Zagrebu bit će joj to četvrti put u nizu, a to je isto posljednja učinila naša Janica. Naime, između 23. siječnja i 22. prosinca 2005. godine Janica je četiri puta u nizu u slalomu stajala na drugoj stepenici postolja, tako da se i Slovakinja ima priliku izjednačiti s njom baš u Zagrebu.

Wendy Holdener će na Sljemenu pokušati doći do svoje prve pobjede u karijeri, a ostvari li to bila bi to prva švicarska pobjeda u ženskom slalomu nakon 2002. godine kad je u Berchtesgadenu slavila Marlies Öster.

Javno izvlačenje startnih brojeva za slalomaše bit će 4. siječnja u 18.15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića kao uvertira središnjoj proslavi „Zagreb slavi 50 godina FIS Svjetskog skijaškog kupa“.

Kao i prethodnih godina na Sljemenu se očekuje tisuće navijača, a ulaznice za obje slalomske utrke još uvijek je moguće nabaviti putem online sustava i ove su godine 50 posto jeftinije. Cijena ulaznica za žensku utrku sada iznosi 30 kuna za odrasle te 15 kuna za djecu od 7 do 15 godina. Ulaznice za mušku utrku dostupne su po cijeni od 50 kuna za odrasle te 25 kuna za djecu od 7 do 15 godina. Kao i prethodnih godina i ove je moguće kupiti paket ulaznica za obje utrke i to po cijeni od 60 kuna za odrasle te 30 kuna za djecu od 7 do 15 godina. Za djecu do sedam godina ulaz je slobodan na obje utrke. U cijenu sada dvostruko jeftinijih ulaznica, osim obje slalomske utrke, uključen je i prijevoz autobusima na Sljeme s Mihaljevca i iz Stubičkih Toplica, zabavni program na Krumpirištu, te besplatna hrana i piće, što Sljeme čini jedinstvenim u svijetu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.