U svibnju premijerno izdanje Adria kupa

U svibnju premijerno izdanje Adria kupa

turnir četiri nacije koje će se održati 3. i 4. svibnja u Zagrebu.

Nakon premijernog nastupa na Socca Svjetskom malonogometnom prvenstvu koje je prošle godine održano u Portugalu, izbornik Dino Kovač ponovno okuplja hrvatsku malonogometnu reprezentaciju. Početak priprema za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Grčkoj bit će Adria kup, turnir četiri nacije koje će se održati 3. i 4. svibnja u Zagrebu.

“Slovačka je već potvrdila sudjelovanje na turniru, a doći će vrlo vjerojatno naši susjedi iz Slovenije, dok je vodstvo Saveza u pregovorima sa svjetskim prvacima iz Njemačke. To su sve vrlo jake ekipe koje su sudjelovale na prvom prvenstvu svijeta prošle godine u Lisabonu. Veselim se utakmicama s njima jer ćemo moći isprobati neke nove igrače, ali ponovno vidjeti na djelu i neke stare reprezentativce koji su prošle godine predstavljali Hrvatsku u Lisabonu. Ja bih volio da bude i više takvih turnira jer s dobrim protivnicima se vidi kvaliteta igrača i kako reagiraju u takvim utakmicama” izjavio je izbornik Kovač.

“Kako tijekom godine nedostaje reprezentativnih aktivnosti naš Savez se odlučio organizirati jedno ovakvo natjecanje na kojem ćemo okupiti najbolje što europski mali nogomet nudi. Vjerujemo da ćemo posjetiteljima pružiti vrhunske utakmice, a veseli nas da možemo objaviti kako smo postigli i dogovor o televizijskom prijenosu svih utakmica Adria kupa. Naš cilj je da ovaj turnir postane tradicionalan te da se svake godine održava u drugom kraju Hrvatske”, izjavila je voditeljica odjela za odnose s javnošću Socca Croatia, Ivana Keleš.

Među brojnim projektima koje pokreće hrvatski Savez održat će se i premijerna velika završnica PH u malom nogometu po pravilima ISF-a. Krajem lipnja, popularno igralište na zagrebačkom Kegliću zasjat će u novom ruhu te će ugostiti ovo prestižno natjecanje.

“Velika završnica prvenstva Hrvatske održat će se 29. i 30. lipnja. Očekuje se 30-ak klubova iz cijele Hrvatske. Bit ću tamo i pratit ću sve ekipe. Gledat ću igrače za koje još ne znam, a koji će se dobrim igrama istaknuti i možda dobiti poziv za reprezentativne pripreme koje će početi ubrzo nakon toga. Nadam se da će biti što više kvalitetnih igrača pa da mi izbor zbog toga bude teži. Vjerujem da će natjecateljima dodatni motiv biti i to što prvaci ostvaruju direktan plasman u svjetsku Ligu prvaka koju će ove godine ugostiti Slovenija”, smatra Dino Kovač.

Treba napomenuti kako se ovoga tjedna u engleskom Birminghamu održava godišnja skupština ISF-a, Svjetske malonogometne federacije. Među brojnim temama govorit će se o SP u Grčkoj na kojem će sudjelovati i Hrvatska, kao i o drugom izdanju ISF Lige prvaka. Hrvatski izaslanici na skupštini bit će Ivana Keleš i Dario Klepo.

Podsjetimo, prošle godine na SP u Portugalu Hrvatska je ispala u osmini finala, ali je ostala upisana kao jedina reprezentacija koja je svlada Njemačku, aktualne svjetske prvake, dok je u Ligi prvaka hrvatski sastav Villa Vrsar natjecanje okončao na četvrtom mjestu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.