U Vitezu će se i dalje igrati rukomet

U Vitezu će se i dalje igrati rukomet

Već duže vremena Rukometni klub Vitez nalazio se u velikim problemima – financijskim i organizacijskim – i iz mjeseca u mjesec tonuo je sve više i kada se činilo da će i „potonuti“, ugasiti se, na scenu je stupila nekolicina entuzijasta, bivših rukometaša… Svjesni da se na dotadašnjim  temeljima, urušenim, ne može dalje, 1. prosinca 2017. organizirali su Osnivačku skupštinu novog rukometnog kluba – Rukometnu akademiju Vitez, kako su mu dali ime.

Izabrali su sva tijela budućeg kluba, za predsjednika je izabran Vedran Ivišić, a za dopredsjednike Nikola Čato i Mahir Sarajlić, dok je trenerski posao povjeren ranbije istaknutim rukometašima i trenerima, Danijelu Papiću i Nikoli Čati, dok je na čelo struke imenovan mladi Bojan Štrbac, bivši rukometaš i trener RK Vitez, magistar tjelesne kulture, prof. Srednje škole Vitez.

Odlučeno je, radit će se i natjecati, bar za sada, samo s mladim selekcijama, s dječacima i mladićima rođenih od 2000. – 2012. i djevojčicama  rođenim 2006. – 2012., u okviru  srednjobosanskih županijskih liga i  turnirskog vida natjecanja za najmlađe selekcije. No, vrlo brzo su se pokazali brojni problemi koji su „pritiskali“ RK Vitez i unatoč trudu oko okupljanja mladih, budućih rukometaša i rukometašica, na prvi trening došlo je tek sedam dječaka. Međutim, upornim radom, informiranjem, razgovorima…što se hoće, kako će se ubuduće raditi, „slika“ se brzo promijenila i, recimo, na treningu 1. veljače 2018. bilo je, različitih uzrasta, čak 75 dječaka i mladića, i u svim uzrastima više od 30 djevojčica.

„Zaista smo krenuli potpuno od početka, prvi trening, zbog malog broja odazvani, nas je uplašio ali ne i pokolebao. A rezultati našeg dosadašnjeg rada, vraćanja povjerenja i djeci i njihovim roditeljima, urodili su plodovima i sada možemo reći rukometna akademija vitez diše punim plućima. Na samom početku nismo imali lopte, tenisice, majice…, a o dresovima i trenerkama da i ne govorimo. Na sreću i naše zadovoljstvo, uz pomoć prijatelja rukometa, bivših rukometaša, roditelja…, iz dana u dan situacija je sve bolja, najnužnije već imamo, a do početka natjecanja, ligaškog i turnirskog, imat ćemo i potrebnu natjecateljsku opremu. Vole vitežani rukomet, rukometna tradicija je bogata, povijesno seže u daleku 1957. Godinu i bila bi prava šteta da je rukometa u vitezu nestalo“, kazao je za Vitez.info iskusni i poduzetni Nikola Čato i mladi i vrijedni rukometni zaljubljenik, Bojan Štrbac.

A da se dobar glas daleko čuje potvrđuje i činjenica da su  se uz mlade Vitežane u Rukometnu akademiju uključena i djeca iz Travnika, Novog Travnika, Nove Bile i Busovače, njih više od 20. A takav interes za rukomet u Vitezu i izvan Viteza, zaista se ne pamti.

Zadovoljni uspješnim „startom“ voditelji Rukometne akademije Vitez u nedjelju su organizirali druženje mladih rukometaša, njihovih roditelja i prijatelja, podupiratelja… Druženje je potrajalo, bilo je  na druženju djedova, sinova i unuka, odigrana je i utakmica između kadeta Akademije i njihovi očeva. Odreda bivših rukometaša, roštiljalo se, kuhao se „čobanac“…, prepričavale su se rukometne uspomene, govorilo se o planovima, o budućnosti (kažu, ako Bog da – svijetloj) Rukometne akademije Vitez. I s pravom se može reći da je to zaista bio rukometni dan, rijetko viđen sportski događaj i ugođaj.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.