U Zagrebu otvoreno EP u boksu za juniore, Hrvatsku predstavlja osam nada

U Zagrebu otvoreno EP u boksu za juniore, Hrvatsku predstavlja osam nada

U subotu je nastupio i Luka Hunić u kategoriji do 60 kg. Sesvećanin je poražen od Engleza Smitha jednoglasnom odlukom sudaca

Toni Filipi

U subotu je u Zagrebu službeno započelo Europsko prvenstvo u boksu za juniore. Pred oko 1500 gledatelja u maloj dvorani doma sportova turnir najboljih mladih boksača starog kontinenta u kojem nastupa 221 boksač iz 39 zemalja otvorio je gradonačelnik Milan Bandić.

Uz samo otvorenje, u subotu je u sportskom domu odboksano 26 borbi, u kojima je nastupio i hrvatski predstavnik Luka Hunić u kategoriji do 60 kilograma. Sesvećanin je odmah u prvom kolu dobio izuzetno jakog Engleza Smitha koji je našeg boksača savladao jednoglasnom odlukom sudaca na bodove.

Od preostalih sedam Hrvatskih predstavnika, u nedjelju će u ring čak trojica. U popodnevnom dijelu s prvom borbom otvara Matej Šimec (64 kg, BK Metalac) u susjedskom dvoboju sa Slovencem Edinom Sejdinovićem. U večernjem prvom borbom u 18 sati kreće Filip Poturović (56 kg, BK Borovo) protiv Dimitrija Asanaua iz Bjelorusije. Nakon njega još je sutra u ringu i viceprvak svijeta Luka Prtenjača (69 kg, BK Sesvete) sa Austrijancem Edinom Avdićem.

Izborniku Šivoliji još ostali Luka Plantić (75 kg, BK Sesvete), koji prekosutra boksa sa Edinom Numanovićem iz Bosne i Hercegovine. Zatim, Vido Lončar (81 kg, BK Sesvete) također u ponedjeljak sa boljeg iz dvoboja Irca i Litvanca. Viceprvak svijeta i srebrni Olimpijac Toni Filipi (91 kg, BK Zlatna rukavica) u ponedjeljak boksa sa brončanim s prvenstva svijeta za kadete Shurkanom Mehdiyevom iz Azerbajdžana te superteškaš Miljan Laković (BK Leonardo) sa Rusom Kerimkhanovim.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.