U Zubovićima je otvorena poučno-rekreativna staza Osapnik

U Zubovićima je otvorena poučno-rekreativna staza Osapnik

Organizator, udruga Veli škoj Zubovići nije krio zadovoljstvo odazivom i uspjehom koji ostvaruju u organiziranju sportskih i kulturnih događanja u Zubovićima

Foto: PCM

U subotu, 28.04.2018. u okviru projekta Pag hiking, u Zubovićima je otvorena još jedna poučno- rekreativna staza pod nazivom Osapnik.  Na prvoj službenoj šetnji stazom sudjelovalo je preko 100 rekreativaca iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Staza koja vijuga barbatskim kamenjarom, utabanim putevima do izvora vode i čudesnim krajolikom kojega su oblikovale bura i sol. Na završetku staze, u bistrou Punta sve je sudionike čekao ručak i zasluženi odmor.

Foto: PCM

Rekreativci su imali priliku pokazati i svoju umjetničku stranu, te osvojiti vrijedne nagrade sirane Mih iz Kolana, ulje iz vrtova lunjskih maslinika ili vina Krauthaker.

Organizator, udruga Veli škoj Zubovići nije krio zadovoljstvo odazivom i uspjehom koji ostvaruju u organiziranju sportskih i kulturnih događanja u Zubovićima, te su za sljedeću godinu najavili otvaranje i treće poučno-rekreativne staze.

Staze Kozje berdo i Osapnik otvorene su tijekom cijele godine ali važno je napomenuti da se u šetnju ne kreće bez gojzerica ili dobrih tenesica i dosta vode.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.