U18 reprezentacija započela s pripremama

U18 reprezentacija započela s pripremama

Hrvatsku U18 reprezentaciju 23. srpnja čeka Eurobasketu u Grčkoj, a tamo odlazimo u statusu favorita.

Foto: HKS

U vrijeme dok U19 generacija pakira kofere za Kretu i U19 Svjetsko prvenstvo, njihovi godinu dana mlađi kolege okupili su se na pripremama u Velikoj. Da budemo precizni, skupilo se “pola” momčadi, a drugi dio priključit će se nakon završetka turnira u Grčkoj jer dobar dio momčadi je godinu dana mlađi.

U18 Eurobasket igra se također u Grčkoj, ali u Volosu i započinje 23. srpnja. Izbornik Darko Kunce okupio je sljedeće igrače: Toni Kumanović  (Cibona), Bruno Skokna (Cibona), Krešimir Nikić (Cibona), Lovro Buljević (Cibona), Antun Maričević (Cibona), Krešimir Ljubičić (Rudeš), Tomislav Cvitković (Rudeš), Domagoj Vrkić (Zadar), Toni Jelenković (Zadar), Petar Dubelj (Dubrovnik), Mateo Vidović (Dubrovnik), Krešimir Radovičić (Šibenik), Vuk Lazić (Zagreb), Franko Kalpić (Kvarner), Ivan Perković (Jolly JBŠ), Fran Vujić (Dubrava), Mate Kalajdžić (Split), Domagoj Proleta (Real Madrid), Mateo Čolak (Široki), Darko Bajo (Spars Sarajevo).

Nakon završetka Svjetskog prvenstva momčadi će se priključiti: Dragan Bender (Maccabi Tel Aviv), Ante Žižić (Cibona), Nik Slavica (Cibona), Ivica Zubac (Cibona) i Roko Badžim (Šibenik). Trebao je tu biti i Lovro Mazalin, ali se nedavno ozlijedio i svoj nastup je doveo u pitanje.

Pomoćni treneri su Danko Miholić (Rudeš) i Ivan Lozančić (Dubrava), a kondicioni trener je Marin Dadić.

Hrvatska se nalazi u teškoj skupini s domaćinom, Bosnom i Hercegovinom te Litvom. Podsjetimo, ova generacija je bila prvi favorit U16 Eurobasketa prije dvije godine, ali su na kraju završili tek šesti i ne sumnjamo da će ovog ljeta imati dodatnog motiva.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.