U19: Hrvatska teško poražena od Španjolske

U19: Hrvatska teško poražena od Španjolske

Hrvatska je na pripremnom turniru u Španjolskoj poražena u sve tri utakmice, a najupečatljiviji je bio ovaj posljednji od domaćina.

Luka Božić/www.fibaeurope.com

Nakon poraza od Australije i Kanade, Hrvatska je upisala i treći poraz na pripremnom turniru za U19 Svjetsko prvenstvo koje će se igrati u Španjolskoj. Bolji je bio domaćin s visokih 87:57.


Španjolska – Hrvatska 87:57 (15:19, 23:18, 30:5, 19:15)

Hrvatska: Kapusta 1, Šabić, Majcunić 8, Badžim 2, Božić 17, Vraneš 21, Anzulović. Damjanović, Bender 4, Jurica 4, Karačić, Bajo.


Hrvatska je za razliku od prva dva susreta dobro otvorila utakmicu. Bila je to potpuno ravnopravna borba do poluvremena, ali zbog neshvatljivo loše treće četvrtine, Španjolci su došli do previsoke pobjede. Veliki hendikep bile su i osobne pogreške najbolje igrača Dragana Bendera koji je igrao samo 15 minuta.

U takvom odnosu snaga izborniku Anti Nazoru nametnuo se Ivan Vraneš s 21 poenom i 15 skokova te pokazao da se na njega može ozbiljno računati. Uz njega jedini koji je zaslužio prolaznu ocjenu je bio Luka Božić sa 17 poena.

Reprezentacija se sada vraća u Hrvatsku i priključit će im se gotovo cijela prva petorka koja je bila odsutna zbog klupskih obaveza: Nik Slavica (Cibona), Ante Žižić (Cibona), Ivica Zubac (Cibona), Lovro Mazalin (Cedevita) i Marko Arapović (Cedevita).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.