Ubijen poznati borac koji je obožavao Hrvatsku

Ubijen poznati borac koji je obožavao Hrvatsku

Ukrajina je u šoku nakon što je objavljeno kako je ubijen poznati kickboxing borac Sergei Lascenko...

Foto/Gettyimages

Sergei Laščenko, ukrajinski borac, ubijen je, prema zasad dostupnim informacijama, u pucnjavi koja se zbila u Odessi, u takozvanoj Židovskoj bolnici.

Policija je odmah krenula u aktivnu potragu za počiniteljima, a očevici ističu kako je nepoznata osoba ‘otvorila vatru’ na tri Ukrajinca koji su se zatekla ispred Židovske bolnice.

Preminuo je jedino Laščenko, preostali je dvojac ozlijeđen, a saznaje se kako poznatom kickboxing borcu nije bilo pomoći – preminuo je na mjestu događaja.

Sergei Laščenko bio je jedna od perjanica ovoga sporta, a tokom bogate je karijere upisao 33 pobjede i 14 poraza u ringu. Rođen je 1987. godine u Pavlohradu, a 2011. ponio je naslov Superkombat WGP prvaka u teškoj kategoriji, što mu je ujedno i otvorilo vrata najveće scene.

Laščenko je često dolazio u Hrvatsku, isticavši svoje simpatije prema Lijepoj našoj. Nastupio je, među inim, na Crop Cop Final Fightu u zagrebačkoj Areni 2012. (protiv Dževada Poturka) te u Zadru protiv Mladena BrestovcaDimitrisa Delisa.

Posljednji je put u ring ušao u listopadu prošle godine u Gdanjsku, a svoj je put završio pobjedom, svladavši Poljaka Tomasza Stepkowskog.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.