Ude, Seligman, Marković i Kajić nastupaju na Svjetskom kupu u Cottbusu

Ude, Seligman, Marković i Kajić nastupaju na Svjetskom kupu u Cottbusu

. Forma se tempira za Europsko prvenstvo koje se u drugoj polovici svibnja održava u Sofiji, rekao je hrvatski trener Vladimir Mađarević.

Filip Ude/Getty Images

Već tradicionalno, u Cottbusu se otvara nova gimnastička sezona. Od četvrtka do nedjelje u njemačkom gradu okupit će se vježbači iz čak 45 zemalja  svijeta, a među njima i četvoro predstavnika Hrvatske – Filip Ude (konj s hvataljkama i preča), Robert Seligman (konj s hvataljkama), Tomislav Marković (parter) i Ema  Kajić (preskok).

U četvrtak od 16 do 20 sati na rasporedu su kvalifikacije za prvih pet sprava (muški parter, konj s hvataljkama i karike, ženski preskok i dvovisinske ruče), drugih pet (muški preskok, ruče i preča, ženski parter i greda) u isto vrijeme u petak.  Sve sprave, osim Udeovog nastupa na preči, za Hrvatsku su na rasporedu već prvog kvalifikacijskog dana.

– Svi hrvatski predstavnici dobro su odradili podij trening i spremni dočekuju prvi ovosezonski nastup. Jasno, forma se tempira za Europsko prvenstvo koje se u drugoj polovici svibnja održava u Sofiji, ali bez obzira na to očekujemo dobre rezultate, izvijestio je iz Cottbusa hrvatski trener Vladimir Mađarević.

Cottbus je okupio niz najvećih gimnastičkih imena, posebice na konju s hvataljkama i parteru. Na konju ih predvodi aktualni olimpijski pobjednik, Mađar Krisztian  Berki, odlični Francuz Cyril Tommasone, Britanac Daniel Keatings, dok će na konju između ostalih nastupiti dvostruki prvak svijeta Brazilac Diego Hypolito, bivši prvak  svijeta i Europe Grk Eleftherios Kosmidis, aktualni europski prvak Izraelac Aleksander Šatilovim, a došla je i kompletna ruska reprezentacija.

Finala u Lausitz Areni su u subotu i nedjelju od 14 sati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.