Filip Ude i Robert Seligman uoči finala: Unatoč bolesti, borit ćemo se za medalje!

Filip Ude i Robert Seligman uoči finala: Unatoč bolesti, borit ćemo se za medalje!

- Probudila me mučnina u šest ujutro. Ne, nije to nervoza prije finala, nešto sam pojeo što očito nisam trebao, rekao je Seligman. - Dijagnosticiran mi je kronični bronhitis, korak do upale pluća, kaže Ude

Robert Seligman i Filip Ude

Hrvatska će u subotu od 8.20 (HRT 2) po srednjeuropskom vremenu krenuti u lov na prvu svjetsku gimnastičku medalju. Filip Ude i Robert Seligman prvi put naći će se zajedno u finalu Svjetskog prvenstva na konju s hvataljkama. Nakon Europskog prvenstva u Amsterdamu 2007. i Lausanni 2008. (Ude srebrni, Seligman brončani), sada će se zajedno boriti i u kineskom Nanningu.

Ždrijeb je Udeu dodijelio startni broj četiri, Seligmanu šesti. Obojica naših vježbača imaju problema s bolesti. Udea već tri tjedna muči bronhitis, a Seligman se danas u petak probudio sa želučanim problemima. No i jedan i drugi poručuju „spremni smo za finale“!.

– Probudila me mučnina u šest ujutro. Isto mi se dogodilo na dan nastupa na Mediteranskim igrama. Ne, nije to nervoza prije finala, nešto sam pojeo što očito nisam trebao. Dobro mi je došlo osih osam dana od kvalifikacija, dobro smo trenirali, sve ove dane imam jako dobar osjećaj. Prvi put na SP-u imam normalan ždrijeb, nastupam šesti, imam dobar pregled situacije, mogu ponešto i kalkulirati. Danas sam zreliji nego u svojim proteklim finalima i najspremniji do sada u smislu da iza sebe imam dva mjeseca fantastičnih treninga, s idealnom kilažom… Volio bih da suci danas imaju ujednačen kriterij, da na kraju bude pošteno. Super je da smo opet Filip i ja zajedno u finalu, nismo već dugo. Odmah sam se sjetio Lausanne. Kad bi to ponovili… Ili bar jedan da osvoji medalju. Svejedno, Filip ili ja. To bi bio strašan rezultat, rekao je Robert Seligman.

– Kineski liječnici pomogli su posljednjih dana, dobio sam nove antibiotike, dijagnosticiran mi je kronični bronhitis, korak do upale pluća. Ali, inače sam super. Da su neke druge okolnosti, da ovo nije Svjetsko prvenstvo, nikada ne bih riskirao zdravlje i nastupao ni u kvalifikacijama ni su finalu. Ali, toliko sam radio cijelo ljeto, nisam mogao odustati. Iako smo opet razmišljali da ne riskiramo. Ali, sanjam cijelo ljeto medalju i unatoč ovoj bolesti, spreman sam se boriti za zlato. Berki nije nedodirljiv. Imam šansu u finalu, svatko je ima, samo je pitanje hoćeš li je iskoristiti. Ne bih se ljutio ni sa srebrom, ali moj cilj je uvijek biti prvi. Ako napravim svoju vježbu sutra, biti će dosta za medalju. Trebalo bi. Miran sam, zreliji nego prije, iskusniji, sigurniji… Vjerujem da će sve na kraju ispasti dobro.
Ako i ne bude, nemam ni za čim žaliti. Dao sam sve od sebe. Mnogi bi odustali na mom mjestu, ali ja sam odlučio pokušati, ustvrdio je Filip Ude.

Startna lista konja s hvataljkama (8.20 sati)
1. Andrej Lihovicki (Bjelorusija)
2. Alexander Naddour (SAD)
3. Daniel Keatings (V. Britanija)
4. FILIP UDE (HRVATSKA)
5. Sašo Bertoncelj (Slovenija)
6. ROBERT SELIGMAN (HRVATSKA)
7. Cyril Tommasone (Francuska)
8. Krisztian Berki (Mađarska)

Satnica finala
Subota, 11. listopada
7.00 Parter (m)
7.30 Preskok (ž)
8.20 Konj s hvataljkama (m) – FILIP UDE I ROBERT SELIGMAN
8.50 Dvovisinske ruče (ž)
9.20 Karike (m)

Nedjelja, 12. listopada
7.00 Preskok (m)
7.30 Greda (ž)
8.20 Ruče (m)
8.50 Parter (ž)
9.20 Preča (m) – MARIJO MOŽNIK

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.