Udruga “Riječko srce” pokreće veliku akciju za Nikolu Pokrivača

Udruga “Riječko srce” pokreće veliku akciju za Nikolu Pokrivača

Veliku akciju darivanja krvi organizira udruga “Riječko srce”, a sve kako bi se spasio život Nikoli Pokrivaču i pronašao adekvatan donor. Naime, bivšem hrvatskom nogometnom reprezentativcu je dijagnosticiran Hodgkinov limfom, a teška bolest se ponovno povratila i Pokrivač treba transplantaciju matičnih stanica odgovarajućeg donora.

Time rečeno, udruga poziva sve građane grada na Rječini da se odazovu na veliku akciju darivanja krvi u Klinički zavod za transfuzijsku medicinu (Krešimirova 42) u četvrtak, petak i ponedjeljak od 08:00 do 15:00 sati – darivanje krvi i uzimanje uzorka za Zakladu Ana Rukavina za matične stanice za Nikolu. Darivatelj može biti svaka zdrava osoba u dobi od 18 do 40 godina.

Nakon popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika, daje se uzorak krvi (oko 7 ml) u epruvetu i predaje u Zavod za tipizaciju tkiva kako bi se odredili antigeni tkivne snošljivosti. Uzorak krvi za tipizaciju uzima se kao i ostali uzorci koje ste do sada davali za određivanje npr. krvne slike ili biokemijskih nalaza.

Sve novosti i informacije o akciji možete pratiti u Facebook grupi “Spasimo Nikoli Pokrivaču život”.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.