Udruga talijanskih prvoligaša donirala Parmi pet milijuna eura

Udruga talijanskih prvoligaša donirala Parmi pet milijuna eura

Udruga talijanskih nogometnih prvoligaša (Lega Calcio) donirala je Parmi pet milijuna eura kako bi klub mogao normalno sudjelovati u ostatku natjecanja.

Alessandro Lucarelli, Dario Dainelli/Foto: Gettyimages

Posrnuli talijanski velikan Parma koji je u navodnim dugovima od 200 milijuna eura te je u zadnja dva kola odustao od odigravanja utakmica protiv Udinesea na domaćem terena zbog nemogućnosti plaćanja osiguranja te protiv Genoe na gostujućem terenu zbog odbijanja igrača da otputuju na utakmicu, dobila je financijsku injekciju koja bi joj trebala omogućiti igranje utakmica.

Parmi je ovime omogućeno igranje nedjeljnog susreta protiv Atalante. Sud bi 19. ožujka trebao odlučiti o Parminom stečaju stoga je Udruga prvoligaša omogućila klubu igranje utakmica Serie A do datuma odluke.

Za “donaciju” novca bilo je 15 talijanskih prvoligaša, tri su bila suzdržana (Napoli, Roma i Sassuolo), dok je jedino Cesena bila protiv. Parma je trenutno posljednja momčad talijanskog prvenstva sa 10 bodova, 9 manje od pretposljednje Cesene, a 17. Atalanta u zoni spasa ima 13 bodova više. Ukoliko vjerovnici pristanu na nagodbu, Parma bi ovu sezonu trebala završiti u najvišem razredu talijanskog nogometa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.