UEFA Futsal Cup: Nacional u prvoj jakosnoj skupini

UEFA Futsal Cup: Nacional u prvoj jakosnoj skupini

Krajem kolovoza kreće ovogodišnji UEFA Futsal Cup...

Foto: Nacional Zagreb

Krajem kolovoza na (europske) terene ponovno će izaći malonogometaši. Tada, naime, počinje elitno europsko futsal natjecanje UEFA Futsal Cup, a u preliminarnoj rundi nastupit će i hrvatski prvak Nacional.

Ždrijeb skupina bit će održan u četvrtak u 13.30 sati, a Nacional će se naći u prvoj jakosnoj skupini. Drugi ždrijeb na rasporedu je u Uefinu sjedištu 14. listopada 2015, a tada će biti određene skupine Elitne runde. Treći ždrijeb bit će početkom ožujka 2016. godine i tiče se rasporeda odigravanja polufinalnih utakmica.

Poslije današnjeg ždrijeba bit će poznato osam skupina – pet sa četiri ekipe i tri s tri ekipe, a u glavnu rundu plasirat će se pobjednici skupina. Nakon toga slijedi borba za Elitnu rundu, koju će izboriti po dvije prvoplasirane momčadi iz šest skupina (po četiri).

Naslov prvaka ove će godine braniti kazahstanski Kairat Almary, koji je ujedno ‘nagrađen’ i direktnim plasmanom u Elitnu rundu. Izravno će u najjaču rundu i drugi kazahstanski predstavnik Tulpar Karagandy, španjolski prvak Inter FS te srbijanski Ekonomac iz Kragujevca.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.