Uefa Futsal EP: Srbija otvara protiv Slovenije, Portugal i Ukrajina izvučeni u istu skupinu

Uefa Futsal EP: Srbija otvara protiv Slovenije, Portugal i Ukrajina izvučeni u istu skupinu

Foto: En.azvision.az

U Ljubljana Castle, slovenskom glavnom gradu, održan je ždrijeb Europskog prvenstva u futsalu, koje će se od 30. siječnja do 10. veljače održati u susjednoj nam Sloveniji.

12 reprezentacija bilo je podijeljeno u tri jakosne skupine, s obzirom na Uefin koeficijent. Uzevši u obzir disciplinski postupak, Rusija i Ukrajina nisu smjele biti izvučene u istu skupinu. Hrvatske neće biti na ovom natjecanju, s obzirom da ju je u play-off fazi s ukupnih 5:4 izbacila Francuska.

Bivši predsjednik Nogometnog saveza Slovenije i aktualni Uefin predsjednik Aleksander Čeferin prije samog ždrijeba najavio je kako očekuje odlično natjecanje, ali je otkrio i da će se od iduće godine održati Europska futsal prvenstva za kategorije U19, U21 i žene, kao i da će se osnovati Uefa Futsal Liga prvaka i kako će od idućeg Eura na natjecanju sudjelovati 16, umjesto dosadašnjih 12 momčadi, te da će se održavati svake četiri godine, a ne dvije kako je to do sada bilo.

Ždrijeb je uz, sada već tradicionalnog Giorgija Marchettija, vodila i bivša skijaška superzvijezda Tina Maze. Svojoj Sloveniji dala je najgore moguće protivnike, dvostrukog osvajača Italiju i Srbiju, s kojom će Slovenija ujedno i otvoriti ovo natjecanje.

Rusija je izvučena u laganu skupinu, zajedno s Kazahstanom i Poljskom, dok ni Španjolska ne bi trebala imati velikih problema protiv Azerbajdžana i Francuske.

Skupina smrti definitivno će biti skupina C, u kojoj se sastaju Portugal, Ukrajina i Rumunjska. Po dvije momčadi iz svake skupine prolaze u četvrtfinale, koja su na rasporedu 05. i 06. veljače. Polufinala su na rasporedu 08. veljače, a susreti za medalje u subotu, 10. veljače.

Tako će Arena Stožice tokom, vjerujemo nezaboravnih 12 dana najboljeg europskog malog nogometa, ugostiti najbolje reprezentacije starog kontinenta. Dvorana je kapaciteta 12 480 gledatelja, a u prosjeku se očekuje dolazak oko 140 000 ljudi na utakmice uživo, s još barem toliko ispred Arene i u lokalnim ugostiteljskim objektima.

Branitelj naslova momčad je Španjolske, koja je u finalu prije dvije godine u Beogradu sa 7:3 pobijedila Rusiju. Furija je ujedno i najviše puta osvajala ovaj naslov, čak sedam, Talijani su bili pobjednici dva puta, a Rusi jednom.

Europsko futsal prvenstvo:

Skupina A

Slovenija

Italija

Srbija

Skupina B

Rusija

Kazakhstan

Poljska

Skupina C

Portugal

Ukrajina

Rumunjska

Skupina D

Španjolska

Azerbajdžan

Francuska

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.