UEFA: Hrvatska je momčad tjedna!

UEFA: Hrvatska je momčad tjedna!

Hrvatska je, prema izboru Uefe, najbolja momčad kvalifikacijskog tjedna...

Luka Modrić i Niko Kovač/Foto www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Krovna europska nogometna organizacija tradicionalno krajem (kvalifikacijskog) mjeseca odabire najbolje iz borbe za odlazak na smotru Starog kontinenta. Ovoga se puta u ‘konkurenciji’ našla i Hrvatska, a UEFA je upravo izabranike Nike Kovača proglasila momčadi tjedna.

“Hrvatska je u subotnji dvoboj ušla s vodećeg mjesta u skupini H, ali i itekako svjesna kako će – ako izgubi od Norveške, a istovremeno Italija pobijedi Bugarsku – pasti na treću poziciju. No, umjesto potonjeg scenarija – inspirirani Lukom Modrićem – Hrvati su moćnom igrom odjurili do 5:1 pobjede u Zagrebu. Da sve bude još i bolje, Italija je u Bugarskoj odigrala tek 1:1”, piše UEFA.

Izabrani su i pojedinci koji zaslužuju osobite pohvale. Najboljim igračem tako je proglašen Velšanin Gareth Bale, najbolji pogodak jest povijesni zgoditak Gibraltara (Lee Casciaro), a pohvale su za stopostotan učinak primile Slovačka i Engleska. Izdvojen je i prvi hat-trick Škotske unazad 46 dugih godina – tri je pogotka Gibraltaru, naime, zabio Darren Fletcher.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.