UEFA istražuje Davora Šukera?

UEFA istražuje Davora Šukera?

Nijemci tvrde da je Davor Šuker pod istragom Uefe...

Davor Šuker u poljudskoj loži/Foto: Gettyimages

Novinar ARD-a Benjamin Best objavio je da njemački istražitelji imaju dokaze o suradnju Davora Šukera i Ante Šapine. Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza za sad nije komentirao teške optužbe. Braća Šapina su zbog namještanja utakmica osuđena na višegodišnje zatvorske kazne, a već je dokazano da su imali nekoliko suradnika. Nakon objave vijesti Best je stigao do informacije da Uefa već istražuje člana svog Izvršnog odbora Davora Šukera zbog namještanja utakmice, te da već četiri godine ima dokumente o njegovoj krivnji.

Prema njemačkom kolegi njemačka policija je tijekom prisluškivanja Ante Šapine skupila dokaze protiv Šukera, a riječ je o transkriptima telefonskih razgovora i SMS komunikacije. Šapina je sa suradnicima htio namjestiti kvalifikacijsku utakmicu Europske lige između Širokog Brijega i Banantsa. Obavijestio je čelnika našeg nogometa da se može kladiti na taj dvoboj, ali plan mu je ipak propao.

Best je za HRT izjavio da je Šapina u jednoj engleskoj kladionici “dobio” 400 tisuća eura, a kad su Englezi odbili isplatu tražio je pomoć od Davora Šukera jer ima kvalitetne kontakte u Engleskoj, a on je pristao pomoći. Njemački novinar je također dodao da treba pitati njihovo državno odvjetništvo zašto nije podignulo optužnicu protiv predsjednika HNS-a.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.