Uefa je najavila istragu oko Neymarovog transfera, ukoliko Brazilac prijeđe u PSG

Uefa je najavila istragu oko Neymarovog transfera, ukoliko Brazilac prijeđe u PSG

Foto: Bleacherreport.com

Ukoliko Barcelona proda Neymara Paris Saint-Germainu, Uefa je najavila kako će istraživati taj transfer zbog kršenja financijskog fair-playa jer smatra kako je nemoguće da se isti ispoštuje ako dođe do transfera.

Naime, Parižani su prema navodima nekih medija spremni pokrenuti otkupnu klauzulu za Brazilca u iznosu od 222 milijuna eura. Ako Neymar pređe u redove PSG-a, Uefa je ja službenim stranicama objavila kako će istraživati transfer ne bi li se uvjerili da on ne krši financijska pravila.

”PSG mora poštivati financijski fair-play kao i svaki drugi europski klub. Oni će nam morati dokazati kako nemaju gubitke veće od 30 milijuna eura unutar zadnje tri godine. Neymarov potencijalni transfer utjecao bi na klupsku ekonomiju još puno godina. No, teško je ocjenjivati ovakav transfer unaprijed, pošto još ne znamo koji su planovi francuskog kluba. Njihova mogućnost je i da prodaju nekoliko igrača za sličnu ili veću cijenu, ne bi li mogli dovesti Neymara bez ikakvih problema. Nakon transfera, ako se on dogodi, možemo napraviti kalkulacije i uvjeriti se da su sva pravila ispoštovana”, izjavio je glavni Uefin čovjek za financije Andrea Traverso.

Traverso je nastavio:”Bez obzira hoćemo li primiti pritužbu ili ne, definitivno ćemo raspravljati o detaljima transfera. Također, uzet ćemo u obzir i prethodne slučajeve ovog kluba kod donošenja potencijalnih sankcija. Klubovi su svjesni pravila, no zasada nema smisla govoriti o tome, pošto i dalje nemamo otvoreni slučaj”, zaključio je.

Da podsjetimo, PSG je već kažnjen zbog kršenja financijskog fair-playa 2014. godine i to sa 60 milijuna eura, a predsjednik Primere Javier Tebas najavio je prijavu protiv PSG-a u slučaju transfera Neymara u PSG. U svakom slučaju, jedno je sigurno, a to je da se saga oko Brazilčevog odlaska ili ostanka nastavlja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.