Uefa o Ćoriću: Bolji od Bobana, Modrića, Prosinečkog

Uefa o Ćoriću: Bolji od Bobana, Modrića, Prosinečkog

U posljednjem serijalu o mladim nogometnim nadama, Uefa je predstavila Dinamovca Antu Ćorića...

Ante Ćorić/Getty Images

Krovna europska nogometna organizacija ovoga je tjedna na svojim službenim stranicama predstavila hrvatskog wunderkinda Antu Ćorića, napisavši kako je “u svojim godinama bolji nego što su to jednoć bili Zvone Boban i Robert Prosinčeki“.

Riječ je o citatu kojega je Uefa “iskopala” iz arhive nepresušnih vrela izjava Zdravka Mamića, no kojega nisu propustili dodatno ‘pojasniti’. “Impresivna je njegova svestranost, zna sve trikove koje veznjak mora znati, ima sjajnu kontrolu lopte, kreativnost i viziju, odlično dribla, a još mu je jedna snaga brzina te prijetnja po golu.”

“Njegov stil igre, kao i dribling, neodoljivo podsjećaju na Prosinečkog, inteligentan je poput Bobana, no njegov je junak ipak Ronaldinho”, prisnažuje Uefa.

Serijal o mladima nadama započet je s osnovnim informacijama o hrvatskom reprezentativcu. “Ćorić je rođen u Zagrebu, ali njegov je talent vrlo brzo privukao pažnju brojnih klubova pa se našao na probama u Chelseaju i Bayernu. S 11 se godina priključio Salzburgu, a 2013. se vratio u Zagreb i pridružio Dinamu za cifru od 900 tisuća eura.”

O njegovoj se budućnosti navodi: “Odlaskom Marcela Brozovića u Inter, Ćoriću su se širom otvorila vrata prve momčadi. Pitanje je samo koliko ga dugo Dinamo može zadržati? Ljudi u klubu uvjereni su da će upravo on ostvariti sljedeći veliki transfer kluba koji je europskom nogometu dao nekoliko zaista zvučnih imena”, piše Uefa dodavši kako je prvo mjesto u redu za njegovo dovođenje, kako se čini, već zauzeo Bayern.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.