UEFA odgodila kaznu: Hajduk će se znojiti do ponedjeljka

UEFA odgodila kaznu: Hajduk će se znojiti do ponedjeljka

Foto: Karolina Žalac

Hajduk je nakon utakmice drugog pretkola kvalifikacija za Europa Ligu, koja je održana u Dugopolju protiv Levskog dobio kaznu od jedne utakmice bez gledatelja u europskim utakmicama. Ova kazna je određena zbog rasističkih povika koji su se mogli čuti s tribina, a osim jedne utakmice kazne Hajduk je kažnjen i s 55.000 eura novčane kazne koju mora uplatiti UEFA-i.

UEFA je odluku trebala donijeti još jučer, no ona je ipak odgođena za ponedjeljak, što u klubu tumače kao povoljan razvoj događaja. Sigurno splitski klub ne želi igrati na praznom Poljudu tešku utakmicu protiv danskog Brondbya, čime bi osim bez navijačke podrške ostao i bez prihoda od ulaznica. Hajduk se nada kako će UEFA uzeti u obzir mišljenje delegata koji je pohvalio organizaciju same utakmice koja je označena kao utakmica visokog rizika.

No, navijačima Hajduka ovo svakako nije prvi izgred i čini se da sve opcije ostaju otvorene do ponedjeljka kada će UEFA objaviti svoju odluku. Ukoliko UEFA potvrdi prethodno izrečenu kaznu Hajduk će na praznom Poljudu pokušati proći Brondby nakon što su u prvoj utakmici mreže mirovale, a smanji li UEFA kaznu Hajduku očekuje se dupkom pun Poljud što bi svakako olakšalo igračima Hajduka proboj u play-off Europa Lige.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.