UEFA odlučila: Liga nacija kreće 2018. godine

UEFA odlučila: Liga nacija kreće 2018. godine

Michel Platini je pritom istaknuo da će svaka jakosna skupina dati po jednog predstavnika na EURO-u, pa čak i ona najslabija što bi otvorilo mogućnost nastupa malim nogometnim zemljama

Getty Images

Europska nogometna federacija (UEFA) jednoglasno je usvojila da će 2018. godine biti pokrenutno novo natjecanje koje će se zvati Liga nacija. Iako format natjecanja nije još definiran, momčadi će biti podijeljene u jakosne skupine iz kojih će se moći ispasti u niži odnosno ući u viši rang. Najboljih 12 europskih reprezentacija igrat će u Prvoj jakosnoj skupini, bit će podijeljene u četiri grupe i pobjednici skupina plasirat će se na Final Four.

Ujedno na EURO-u 2020. dvadeset reprezentacija plasman će ostvariti kroz kvalifikacije, dok će četiri mjesta biti popunjena momčadima natjecateljicama Lige nacija koje nisu prošle kvalifikacije.

Michel Platini je pritom istaknuo da će svaka jakosna skupina dati po jednog predstavnika na EURO-u, pa čak i ona najslabija što bi otvorilo mogućnost malim nogometnim zemljama da nastupe na europskoj smotri.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.