Uefa uvodi ogromne promjene: Petu zamjenu, 12 rezervnih igrača i laptope na klupama!

Uefa uvodi ogromne promjene: Petu zamjenu, 12 rezervnih igrača i laptope na klupama!

Krovna europska federacija uvodi niz promjena.

Foto: Thedrum.com

Krovna nogometna federacija Uefa najavila je kako će od sljedeće sezone uvesti izmjene i dopune pravila, koja će biti primijenjena na različitim Uefinim natjecanjima.

One se odnose na broj zamjena, dodatne zamjene u slučaju odlaska utakmice u produžetke, broj igrača koji smiju sjediti na klupi za rezervne igrače, kao i na broj te mjesto dodatnih tehničkih mjesta i korištenje elektroničke komunikacije.

Nakon što je Fifa odlučila uvesti četvrtu zamjenu na Svjetskom prvenstvu u produžecima, Uefa je otišla korak dalje te odlučila dopustiti i petu zamjenu, ali samo u juniorskoj Ligi prvaka te U17 i U19 Europskim prvenstvima. Četvrta zamjena moći će se koristiti u Ligi prvaka, Europskoj ligi, Superkupu Europe, Europskom prvenstvu i Ligi nacija.

Umjesto dosadašnjih sedam, treneri će na raspolaganju imati 12 rezervnih igrača u Superkupu, U21 Euru, Ligi nacija i Europskom prvenstvu, a jedino u finalu Lige prvaka i Europske lige moći će po 12 igrača biti na klupi za pričuve.

Što se tiče korištenja elektronske komunikacije, dopušteno je korištenje bilo kojeg oblika elektronike od strane dužnosnika, ukoliko se ono izravno odnosi na dobrobit igrača. No, može se koristiti samo ručna oprema, kao što su mikrofon, slušalice, smartphone, smartwatch, tablet i laptop.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.