UEFA zbog rasističkih povika kaznila Rijeku: Bez najvatrenijih navijača protiv AEK-a

UEFA zbog rasističkih povika kaznila Rijeku: Bez najvatrenijih navijača protiv AEK-a

Disciplinska komisija UEFA-e kaznila je Rijeku sa zatvaranjem dijela stadiona na sljedećoj europskoj utakmici, a Riječani će morati platiti i novčanu kaznu. To znači kako će Rijeka u prvoj utakmici Europa Lige protiv AEK-a igrati bez podrške cijele sjeverne tribine, pa će na stadion moći ući samo 6000 navijača. Uz navedeno, Rijeka mora platiti dodatnih 21.000 eura zbog ponašanja navijača na utakmici s Olympiacosom.

Razlog ovakvih kazni jesu rasistički povici Armade na utakmici protiv Olympiacosa u play-offu Lige prvaka, koji su bili usmjereni prema Srbima, a za slične stvari su već kažnjeni Dinamo i Hajduk. Također UEFA naglašava kako su navijači Rijeke koristili pirotehnička sredstva koja su zabranjena, te prolazi na stadionu nisu do kraja bili oslobođeni što je također kažnjivo.

Na taj način će Rijeka ostati bez najvatrenijih navijača koji su od povećanja kapaciteta stadiona na Rujevici smješteni upravo na sjevernoj tribini. Armada će se tako premjestiti na svoje staro mjesto, a za očekivati je kako će mnogi vatreni navijači Rijeke ostati bez karte jer se očekuje velika navala navijača od kojih mnogi imaju pretplatu za svoja mjesta. Podsjetimo, Rijeka kao jedini hrvatski predstavnik ove sezone u skupinama europskih natjecanja otvara skupinu EL-a kod kuće, 14. rujna protiv grčkog AEK-a, dok Riječane još u grupi očekuju susreti s Austrijom Beč i Milanom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.