UEFA zbog rasizma kaznila CSKA, Apollon i Srpski nogometni savez

UEFA zbog rasizma kaznila CSKA, Apollon i Srpski nogometni savez

Srpski nogometni savez u idućoj utakmici morat će izvjesiti transparent "Ne rasizmu"

Navijači moskovskog CSKA na utakmici protiv Viktorije/Getty Images

UEFA je kaznila moskovski CSKA, ciparski Apollon Limassol te reprezentaciju Srbije do 21 godine zbog rasističkih ispada navijača. CSKA iduću europsku utakmicu mora igrati pred praznim tribinama nakon što su navijači izvjesili fašističke simbole na gostovanju u Češkoj protiv Viktoriije Plzen. Klub je kažnjen s pedeset tisuća eura nakon što je već jednom upozoren zbog ispada navijača na utakmici protiv Manchester Cityja.

Apollon Limassol će morati djelomično zatvoriti tribine u idućoj europskoj utakmici nakon što su navijači vrijeđali nogometaša varšavske Legije Dosse Juniora

Nogometni savez Srbije morat će također djelomično zatvoriti tribine na idućoj utakmici U-21 reprezentacije nakon što su navijači rasistički vrijeđali tamnopute nogometaše Belgije. Budući da je U-21 reprezentacija Srbije već igrala dvije utakmice pred praznim tribinama nakon ispada navijača u utakmici protiv Engleske, Srpski nogometni savez u idućoj utakmici morat će izvjesiti transparent “Ne rasizmu”, a kapetan reprezentacije pročitat će poruku protivljenja rasizmu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.