Uefina ambasadorica posjetila razvojni turnir u Zagrebu

Uefina ambasadorica posjetila razvojni turnir u Zagrebu

"Da, cure mogu uspjeti u nogometu! Moj najbolji savjet vam je sljedeći - radite naporno kako biste postigle svoje ciljeve."

Veronica Boquete/Foto:hns-cff.hr - Drago Sopta

Proslavljena španjolska reprezentativka Veronica Boquete posjetila je ovog tjedna Zagreb i sudjelovala na predavanjima (PNI, Grassroots Plus) te naposlijetku odgledala utakmice Uefina razvojnog turnira za djevojke do 16 godina (Slovenija – BiH, Hrvatska – Srbija).

Od strane HNS-a Boquette su dočekali predsjednik Davor Šuker i tehnički direktor Romeo Jozak, a nakon prijema imala je i mogućnost nazočiti treningu ŽNK-a Dinamo-Maksimir.

Boquete je poslala jasnu poruku nogometašicama, u kojoj je naglasila da talent nije dovoljan: “Trenirajte najjače što možete svaki dan, ne samo na terenu nego i izvan njega.”

Marija Margareta Damjanović, koordinatorica ženskog nogometa u HNS-u i izbornica U-19 reprezentacije Hrvatske naglasila je važnost odigravanja razvojnih turnira:

“Ovo je sjajan projekt, koji koristi cijeloj regiji. U moje vrijeme nije bilo razvojnih turnira. Danas djevojke mogu napredovati na takvim natjecanjima i upoznati se s idolima poput Veronice.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.