Uhićen osumnjičenik za napad na igrače Borussije, Rauball: “Ne bojimo se, večeras igramo za Bartru, za nogomet, za sve one koji uživaju u ovoj predivnoj igri”

Uhićen osumnjičenik za napad na igrače Borussije, Rauball: “Ne bojimo se, večeras igramo za Bartru, za nogomet, za sve one koji uživaju u ovoj predivnoj igri”

Foto: Reinhard Rauball/EPA

Nakon jučerašnje tri eksplozije koje su odjeknule u Dortmundu i pritom ozlijedile igrača Borussije Marca Bartru, te uzrokovale prekid same utakmice između Borussije i Monaca (na rasporedu danas od 18:45), tamošnja policija javlja kako se dogodilo prvo uhićenje za navedeni napad.

Naime, ispitana su dva islamista, od kojih je jedan zadržan u pritvoru, te se od sada napad na igrače Borussije smatra teorističkim činom. Policija je također naglasila kako motiv napada nije poznat, a da se istražuju sve ekstremne skupine.

Nakon što je utakmica odgođena, navijači Borussije su ponudili smještaj za navijače Monaca, a sam francuski klub se oglasio kako će snositi troškove hotelskog smještaja za svoje navijače. Reagirao je i predsjednik Borussije Dortmund Reinhard Rauball, koji je naglasio kako su teški trenuci iza cijelog kluba, no kako ne planiraju pokleknuti pred terorizmom:

“Kako se nosi ekipa s time? Možete sami zamisliti koliko su sinoć spavali i kako se osjećaju. Ovo je jako teška situacija s kojom se do sada nismo susreli, no imamo obavezu prema navijačima i prema samima sebi da večeras pružimo nogometni spektakl i da na taj način pokažemo kako se ne bojimo. Večeras igramo za Marca Bartru, za nogomet, za sve one koji uživaju u ovoj predivnoj igri” – zaključio je Rauball.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.