Ukić odlazi, Tomić frustiran, vrijeme je za smjenu generacija

Ukić odlazi, Tomić frustiran, vrijeme je za smjenu generacija

Nakon debakla na Eurobasketu Hrvatska reprezentacija mijenja izgled...

Foto: HKS

Nakon neuspješno odrađenog Eurobasketa došlo je vrijeme za rastanak s dobrim dijelom momčadi od koje se puno više očekivalo, a donijeli su svega jedno polufinale Europskog prvenstva i nastup na OI. Pet utakmica na domaćem terenu te jedna u Francuskoj potvrdile su tužnu istinu o hrvatskoj košarci koja se teško prihvaća.

Hrvatska je bogata mladim talentima i budućim zvijezdama koje niču svake godine, ali rezultat i medalju donose igrači koji se postupno stvaraju, a njih nam najviše nedostaje. Uzimajući u obzir tu činjenicu, valja razmisliti s kojim igračima nastaviti u novi ciklus od pet godina, koji uključuje Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre.

Hrvatski dres zasigurno trebaju nositi i Bogdanović, Hezonja i Šarić, a Roko Ukić  već se izjasnio kako je njegovo vrijeme u reprezentaciji isteklo i da se prilika treba pružiti mlađim generacijama. Osim Ukića, u reprezentaciji ne treba očekivati nastupe Marka Tomasa, Dontayea Drapera i Olivera Lafayettea.

Veliki upitnik ostaje pokraj imena Ante Tomića, 217 cm visokog centra koji se nikako nije uspio prilagoditi Hrvatskoj i donio val nezadovoljstva. Frustrirani su ostali i navijači i sam igrač, a rezultata nema.

Budući da neće Eurobasket 2017 neće biti kvalifikacijski za SP i OI, sljedeća dva ljeta mogu se iskoristiti za stvaranje nove reprezentacije u koju će se uključiti i juniori Bender, Žižić, Mazalin i Slavica. Tek kada se od njih stvore potpuni igrači, možemo očekivati momčad koja će napadati medalje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.