Ukić: “Odnosi u reprezentaciji bili su najmanji problem”

Ukić: “Odnosi u reprezentaciji bili su najmanji problem”

Nakon 15 godina nastupanja za reprezentaciju kapetan se nakon ovogodišnjeg Eurobasketa odlučio povući iz nacionalne vrste.

Foto: Roko Leni Ukić / HKS

Roko Leni Ukić se nakon neuspjeha košarkaške reprezentacije na Europskom prvenstvu u Turskoj, Finskoj, Rumunjskoj te Izraelu odlučio povući iz reprezentacije. Razlog, naime nije neuspjeh Hrvatske koja je u osmini finala teško poražena od Rusije, već zamor materijala što je 33-godišnji Splićanin otkrio u razgovoru za Sportske novosti.

“Razmišljao sam, bez obzira na ishod Eurobasketa, o kraju reprezentativne karijere, a sad se to razvilo samo od sebe. Dobro je to za mene, ali je dobro i za reprezentaciju. Sad smo u situaciji kad se mora dogoditi smjena generacije, igraju se te kvalifikacije za SP, koje bi meni bile četvrte, a ja u njih ne bih mogao ući s istim žarom nakon svega što sam odigrao”, započeo je Ukić koji smatra kako je vrijeme za nove generacije, a na njegovu poziciju već je ovoga ljeta pucao Dominik Mavra, novi razigravač španjolskog Joventuta.

Mnogo se nakon Eurobasketa govorilo o narušenoj atmosferi unutar reprezentacije, otac Darija Šarića Predrag javno je progovorio o verbalnom napada dvojice starijih suigrača na njegova sina prije dvoboja osmine finala, no Ukić ima drukčije viđenje cjelokupne situacije.

“Odnosi su bili najmanji problem. To su malo ona “hrvatska posla” kad tražimo neki vanjski utjecaj zašto nešto nije bilo dobro. Rijetko kad ćemo govoriti o sportu, činjenici da je protivnik bio bolji. Nepotrebno je tražiti objašnjenje u nekim stvarima, koje prije svega nisu istina, a i nemaju smisla”, nastavio je hrvatski razigravač osvrnuvši se za kraj i na izjavu Bojana Bogdanovića koji je odmah nakon susreta protiv Rusije poentirao kako Hrvatska nema kvalitetu za nešto više.

“Bojan je emotivan tip, reagira “na prvu”, ali nije daleko od istine. Da imamo kvalitetu, vjerojatno ne bismo izgubili 20 razlike od Rusije”, zaključio je Ukić koji se nakon 15 godina reprezentativne karijere povukao iz kockastog dresa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.