Umag domaćin Europskog kupa u australskom nogometu

Umag domaćin Europskog kupa u australskom nogometu

Umag je domaćin zanimljivog natjecanja...

10.10.2015. u Umagu na terenima Stella Maris će s početkom u devet krenuti Europski Kup u australskom nogometu. Europski Kup je turnir na kojem se natječe preko 20 muških i ženskih reprezentacija u jednom danu što ga čini iznimno teškim jer jedan tim odigra i do šest utakmica. Ovo je jedno od najvećih natjecanja australskog nogometa izvan Australije.

Klasično australski nogomet se igra sa 18 igrača na terenu dužine 145-185m i širine 110-150m , no zbog potreba ovakvog natjecanja i problema sa samim dimenzijama terena u Europi se često igra sa devet igrača na rugby ili nogometnom terenu koji se prilagodi. Ovaj model je brzo prihvaćen u Europi te je Euro Kup najveće natjecanje u Europi i šire.

Europsko prvenstvo se igra na “velikom” terenu svake tri godine te se nadamo da ćemo i mi imati priliku i to natjecanje ugostiti.

Favoriti Europskog kupa uz Hrvatsku su Danska, Irska i Engleska. Već dugo godina traje borba tih reprezentacija gdje su naši vitezovi u posljednjih sedam godina osvojili šest medalja te nakon osvojenog srebra u Londonu prošle godine ciljaju na zlatnu medalju na domaćem terenu. Danska reprezentacija je osvojila zlato u Londonu, dok su Englezi i Irci jedine reprezentacije kojima je to uspjelo dvije godine za redom.

Hrvatska ima zlatnu medalju iz Milana 2010. kada je tada izbacila Irce, buduće prvake svijeta iz 2011.g i tadašnje Europske prvake, u polufinalu osvojivši protiv reprezentacije Nizozemske u finalu zlato u dramatičnoj završnici golom u zadnjoj minuti. Nadamo se da će nas građani grada Umaga doći pogledati i navijati za našu mušku i ženski reprezentaciju koja ima svoj debi.

U ženskoj kategoriji Irska je prvak Euro Kupa već tri godine za redom te su viceprvakinje svijeta iz 2014 godine te prvakinje svijeta iz 2011 godine. Savez Australskog nogometa je dobio priliku ugostiti ovo natjecanje kroz uspjehe svoje reprezentacije, ali i kroz priznanja SANH-u koji je bio proglašavan najboljim Savezom u Europi te za to dobivao priznanja.

SANH organizira i vodi šest klubova u Republici Hrvatskoj od kojih najbolji igrači i igračice igraju u reprezentaciji te ove godine slavimo deset godina postojanja našeg sporta u RH.

Finale Euro Kupa se planira za 18h.
Sve informacije o rasporedu utakmica i live stream svih utakmica Hrvatske reprezentacije moći ćete naći na našim novim stranicama www.sanh.hr (nove stranice stižu sredinom mjeseca) ili na našem facebooku https://www.facebook.com/footycroatia?ref=hl.

Nakon finala slijedi dodjela medalja i pehara najboljem timu te proglašenje najboljeg igrača turnira.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.