Umjesto debija na ZOI mlada hrvatska skijašica vraća se u Hrvatsku

Umjesto debija na ZOI mlada hrvatska skijašica vraća se u Hrvatsku

Skijašica Lana Zbašnik će zbog ozljede koljena propustiti Olimpijske igre u Pyeongchangu.

Foto: Hrvatski skijaški savez

Loše vijesti stižu nam iz Pyeongchanga. Trebala je debitirati na Olimpijskim igrama, proživjeti možda najljepše dane svoje mlade karijere, no ozljeda joj je stala na put. Mlada hrvatska skijašica Lana Zbašnik je u srijedu  tijekom prvog treninga veleslaloma u Yongpyongu u zavoju osjetila bol u desnom koljenu, a zatim ju je udarac skije o skiju povukao unazad.

U priopćenju Hrvatskog skijaškog saveza stoji: „U četvrtak je napravljena magnetska rezonanca i utvrđena je skoro potpuna ruptura križnog ligamenta, parcijalna ruptura medijalno kolateralnog ligamenta i nagnječenje roga medijalnog meniska.“

Nažalost, to znači da su za ovu osamnaestogodišnjakinju Olimpijske igre završene i prije njihovog početka. Lana se trebala natjecati u tehničkim disciplinama, veleslalomu i slalomu, no sada će priliku za debitantski nastup imati tek 2022. godine na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Lana se u nedjelju vraća u Hrvatsku, a u ponedjeljak će obaviti dodatne preglede kod liječnika Hrvatskog skijaškog saveza dr. Miroslava Hašpla te će se donijeti odluke o daljnjem liječenju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.