Umrla američka boksačka legenda po kojoj je snimljen filmski klasik

Umrla američka boksačka legenda po kojoj je snimljen filmski klasik

LaMotta je najpoznatiji po tome što je po njegovoj autobiografiji snimljen nagrađivani film "Razjareni bik".

Foto/Gettyimages

Bivši američki boksač Jake LaMotta preminuo je u utorak u dobi od 95 godina, objavila je u srijedu njegova obitelj. LaMotta je podlegao komplikacijama uslijed upale pluća, kazala je njegova sedma supruga Denise Baker.

LaMotta je bio svjetski prvak u srednjoj kategoriji, a tijekom svoje profesionalne karijere borio se i u poluteškoj kategoriji. U 103 borbe ostvario je 80 pobjeda, 19 poraza i četiri remija.

Legendarno je bilo njegovo rivalstvo sa Sugarom Rayem Robinsonom protiv kojega se borio šest puta, izgubivši u pet navrata.

“Tri najteža protivnika koje sam imao bili su Sugar Ray Robinson, Sugar Ray Robinson i Sugar Ray Robinson. Borio sam se protiv Sugara toliko puta da je pravo čudo kako nisam obolio od dijabetesa”, često se šalio LaMotta.

Prema LaMottinoj autobiografiji Martin Scorsese je 1980. godine snimio film “Razjareni bik” u kojemu je glavnu ulogu igrao Robert De Niro. De Niro je za tu ulogu nagrađen Oscarom. LaMotta je tijekom snimanja bio De Nirov savjetnik te mu je sparirao u ringu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.