Jadranski derbi na riječkoj Rujevici - Rijeka dočekuje Hajduk

Uoči ogleda Matjaž Kek: “Pobjeda je želja, cilj i veliki motiv!”

Uoči ogleda Matjaž Kek: “Pobjeda je želja, cilj i veliki motiv!”

Nogometaši Rijeke i Hajduka u subotu 27. veljače od 17 sati odigrat će ukupno 140. jadranski derbi

Foto: nk-rijeka.hr

Važno je naglasiti da Rijeka trenutno već 13 utakmica ne zna za poraz od Hajduka što je ujedno najduži riječki niz bez poraza u Jadranskom derbiju. Kada je u pitanju prvenstvo Hrvatske najviše pogodaka u međusobnim ogledima postigli su Zvonimir Deranja i Anas Sharbini koji su sedam put tresli protivničke mreže.

Matjažu Keku bit će ovo 12. utakmica protiv Hajduka, slovenski strateg još nije izgubio Jadranski derbi, a ovom utakmicom preskočit će na listi Nenada Gračana koji je ukupno 11 puta bio dio Jadranskog derbija u ulozi trenera. Rekord s 15 utakmica i dalje drži Ivan Katalinić.

Imperativ za obje momčadi je naravno pobjeda u kojoj se domaća momčad mora iskupiti za težak poraz u prošlom kolu od Dinama (3:0), dok Hajduk ima priliku doći na bod zaostatka od drugoplasirane Rijeke.

 Ćiru Blažević dao je svoje viđenje današnjeg susreta rekavši:

“Ja sam navijač jednog i drugog kluba i možda zato mogu biti objektivan. Rijeka ima bolju momčad, ali Hajduk u ovako delikatnim situacijama zna pokazati nešto što objektivno ne posjeduje. U stanju je da nadmaši svoje objektivne kapacitete i da napravi iznenađenje, što im iz sveg srca želim.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.