Uoči ogleda s Turskom Čačić predstavio i novog kapetana

Uoči ogleda s Turskom Čačić predstavio i novog kapetana

Foto: HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se povodom kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018. Prva utakmica ih očekuje 5. rujna protiv Turske.

“Što se tiče igrača za prvu utakmicu, svi su tu koji su bili na Euru. Osim kapetana koji se oprostio od igranja i Gordona Schildenfelda. Umjesto njih tu su Lovren i Pivarić”, najavio je tako Čačić promjene u sastavu.

“O Lovrenu je zadnjih šest mjeseci napisano puno stvari. Znamo zbog čega nije bio na Euru. Rekao sam na inauguraciji da nijedan igrač neće biti ispred reprezentacije. Siguran sam da je Lovren shvatio zbog čega nije bio na Euru. To je vrsta kazne, propustio je Euro, ali ne bi zbog toga trebao ispaštati do kraja”, rekao je izbornik.

“Turska je reprezentacija koja sigurno želi ići na Svjetsko prvenstvo. Turska će učiniti sve da dobro uđe u kvalifikacijski ciklus. To što nema pojedinaca ne znači da će biti slabiji, jer svjedoci smo kako je Turska izgledala sa svim tim igračima na Euru koje danas nema”, osvrnuo se izbornik na kvalifikacijsku utakmicu protiv Turske.

Novi kapetan bit će Luka Modrić, a dokapetan Vedran Ćorluka, zaključio je Čačić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.