Uoči Wimbeldona s radom krenula i Zaklada Marina Čilića

Uoči Wimbeldona s radom krenula i Zaklada Marina Čilića

U subotu je u Londonu službeno krenula s radom Zaklada Marina Čilića, a tempirana je uoči početka velikog teniskog natjecanja Wimbeldona koji starta sutra i traje do 10.srpnja.

” Odlučio sam osnovati Zakladu prije nekoliko mjeseci, sa svojim managerom Vincentom” rekao je Čilić te nastavio o razlozima osnivanja i početka rada iste: ” Organizaciju koju sam pomagao u Hrvatskoj radi sa djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Djeca su štićenici do svoje 18 godine, a potom bivaju prepušteni sebi. Moraju početi zarađivati, najčešće ne nastavljaju obrazovanje i ne uspijevaju iskoristiti svoje pune potencijale. To je i razlog moje odluke. Htio sam i želim podignuti svijest zajednice i pomoći  toj djeci uštedjeti za njihovu budućnost kako bi se mogla osamostaliti i dalje sama nastaviti.”

 Povodom početka rada Zaklade organizirana je svečanost na kojoj su predstavljeni njezini ciljevi  temeljeni na potpori obrazovnim projektima kako bi se mladima omogućilo školska i sveučilišna naobrazba, dodjela školarina, organiziranje i vođenje kongresa, seminara, radionica te ostalih programa na domaćoj i međunarodnoj razini. Direktni korisnici su organizacije u Hrvatskoj, ali i u drugim dijelovima Europe koja skrbe za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

“Super je biti sportaš i tenisač i kada možeš organizirati ovakva događanja, promocije, večere na kojima možeš prikupiti novac. Vodim se primjerom Gorana Ivaniševića koji je poznat po organizaciji upravo ovakvih događanja diljem svijeta. Zato u sklopu toga planira se različite manifestacije u mnogim zemljama  i mislim da će to polučiti rezultate”, rekao je Čilić i najavio i organizaciju dječjih natjecanja:” Pokušat ćemo na taj način doći do mladih nada koje pokažu ambiciju, potencijal i želju da postanu tenisači i ponuditi im školarinu koja će im pomoći da treniraju i ostvare svoj potencijal.”

I zaključimo riječima našeg velikog tenisača koji je rekao: ” Pravi je blagoslov kad si uspješan i kada možeš zajednici vratiti i time ljude usrećiti.  Time smo vođeni i to ćemo nastojati.”

Foto: Marin Čilić (slika lijevo) i Tim Henman (slika desno)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.