[FOTO] Novigradska senzacija za HR: “U školi su me zezali da ću obraniti Soudaniju”

[FOTO] Novigradska senzacija za HR: “U školi su me zezali da ću obraniti Soudaniju”

Kristian Boglić je prije utakmice s Dinamom branio u samo jednoj prvenstvenoj i tri Kup utakmice za Novigrad.

Foto: Kristian Boglić

Kristian Boglić je mladi i talentirani vratar koji dolazi iz Umaga, igra u Novigradu, a srednju školu pohađa u Poreču.

Ovaj osamnaestogodišnjak javnosti je postao zanimljiv nakon jučerašnje Kup utakmice protiv Dinama, gdje je Kristian sačuvao čistu mrežu 120 minuta. Izluđivao je Dinamove igrače svojim obranama, a domaću publiku je dizao na noge.

Nogometnu karijeru je počeo kao igrač, ali je kasnije shvatio da je njegova najbolja pozicija u nogometu, vratar. Debitirao je prije dvije i pol godine u dresu Novigrada te je do sada skupio više od dvadeset drugoligaških nastupa. Debi je imao upravo protiv Dinamove druge momčadi, a proslavio se jučer na Dinamovoj prvoj momčadi. Ove sezone je branio samo u jednoj ligaškoj te u tri utakmice Kupa.

“Koliko sam ponosan na sebe i svoju momčad, toliko mi je žao što nismo uspjeli pobijediti Dinamo na jedanaesterce. Prije izvođenja pričao sam s trenerom, budući da je on radio u Dinamu. Rekao mi je kamo će pucati Soudani, ali nažalost lopta je završila u golu, iako sam bio jako blizu obrane.  U školi su me prijatelji zezali kako ćemo ići na jedanaesterce i da ću obraniti baš Soudaniju“.

Na pitanje da li se vidi u kojem prvoligaškom klubu, dao nam je zanimljiv odgovor.

“Ipak je to prvoligaški nogomet te bi objeručke prihvatio ponude naših klubova“.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.