Urugvajski izbornik Tabarez: Suarez se dobro oporavlja, bit će spreman za Svjetsko prvenstvo

Urugvajski izbornik Tabarez: Suarez se dobro oporavlja, bit će spreman za Svjetsko prvenstvo

Napadač Liverpoola počeo je s laganim treninzima. 'On je rođeni borac i pobjednik, kaže njegov suigrač Diego Lugano

Luis Suárez/Getty Images

Dva tjedna nakon operacije koljena, urugvajski napadač Luis Suárez vratio se laganim treninzima. Prvi strijelac Premier lige, za kojeg su se navijači bojali da se neće stići oporaviti na vrijeme, počeo je trčati i raditi vježbe rastezanja, što izborniku Óscaru Tabárezu daje nadu da će Suárez ipak nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

– Svi znakovi su ohrabrujući. To nam daje nadu da će njegov oporavak i dalje ići vrlo dobro – izjavio je Tabárez.

Dobre vijesti iz kampa prenio je i branič Diego Lugano, koji je upozorio Englesku, drugog suparnika Urugvaja na Svjetskom prvenstvu, da će Suárez itekako „gristi“.

– Ozljede mu ne mogu ništa. Taj njegov karakter, vatra kojom izgara, čine ga drugačijim od svih ostalih igrača. To ne možete dobiti nikakvim treninzima i vitaminima. Suárez je rođeni borac i pobjednik kojeg je čast imati za suigrača. Uvjereni smo da će biti spreman za nastup u Brazilu – poručio je Lugano.

Lista ozlijeđenih koji otpadaju sa SP-a povećava se, nažalost, iz dana u dan. Njemačka je u subotu ostala bez Marca Reusa, a Francuska bez Francka Ribéryja, a od ranije su na nesretnom spisku Falcao, Walcott, Benteke, Montolivo, Fernández, Bender, Gündogan, Van der Wiel, Van der Vaart, Thiago Alcântara…

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.